Moderne duge svečane haljine za 2024.

Moderne duge svečane haljine

Duge haljine su elegantne, svečane i profinjene, te ih upravo to karakterizira i u trendovima za ovu sezonu. Neizostavan dio kolekcija su uske haljine, sirena haljine, ali i haljine koje su s naborima, volanima i dodatnim prorezima. Duge svečane haljine mogu biti prikladne za svadbe, maturalne večeri, ali i brojne druge prilike. Ovisno o tome mogu se birati one nešto svečanije i manje svečane. To može ovisiti o kroju, ali i izboru boje. Cvjetna haljina neće biti svečana kao zlatna ili kao crvena.

Osim na kroju naglasak je često na dekolteu, različitim oblicima i dubinama, ali i na leđima, koja su često zavodljivo definirana. Haljine na jendo rame kao i haljine bez naramenica moderne su i ove sezone.

Kod izbora oblika haljine vodite računa o obliku tijela i prilagodite haljinu svome tijelu kako biste dodatno istaknuli svoje dobre strane, a prekrili eventualne nedostatke.

Moderne boje su klasične crvena, crna, plava, ali i pastelne nijanse poput svijetlo plave, ružičaste, boje mente.

Uzorci su rjeđi na svečanim haljinama, no i duge haljine mogu biti s uzorkom, najčešće su decentni, ali su prisutni i cvjetni uzorci.

Jake boje na svečanim haljinama djeluju zaigranije, stoga ako želite dugu haljinu koja neće biti pretjerano elegantna birajte jače boje. No, ukoliko želite elegantnu haljinu, a niste sigurni za boju tada je odličan izbor tamno plava haljina budući da je neutralna, ali i svečana.

Moderne duge svečane haljine od čipke

Duge svečane haljine od čipke su neizostavan stil koji je uvijek moderan. Ovakve svečane haljine su bezvremenske, uvijek dojmljive i elegantne. Duge haljine od čipke mogu biti u varijanti da je cijela haljina od čipke, ali i u kombinacijama da je haljina djelomično od čipke a djelomično od drugih materijala. Čipka se može odlično kombinirati s raznim drugim materijalima, biti dodana samo na gornjem ili donjem dijelu, a vrlo često su rukavi od čipke.

Vezano: Top 51 moderna haljina od čipke – najmodernije čipkaste haljine –

Moderne duge cvjetne svečane haljine

Svečane haljine su uglavnom jednobojne, no ukoliko želite nešto drugačije, haljinu koja je elegantna i zaigrana tada su odličan izbor haljine sa cvjetnim uzorkom. Ove sezone moderne su u različitim nijansama, a odličan izbor za mnoge prilike bilo da se radi o haljinama za svadbu, za kumu ili za maturalnu večer. Cvjetne haljine nisu ozbiljne kao duge jednobojne haljine, a istovremeno su dovoljno elegantne.

Moderne duge svečane haljine pastelnih i svijetlih nijansi

Svjetlo ružičaste nijanse dugih haljina posebno su moderne za maturalne večeri, ali i za kume i djeveruše na vjenčanjima. One su lepršave, zanimljive, istovremeno elegantne, zavodljive i zaigrane.

Moderne duge crvene svečane haljine

Crvene svečane haljine kako kratke i tako i duge su upečatljive, atraktivne i dojmljive. Ovakve haljine se ističu i u njima ćete teško proći nezamijećeno. Crvena boja je snažna boja, te u kombinaciji s izražajnom dugom haljinom ostavlja zaista jak dojam. Ovakve haljine su moderne za kume na vjenčanjima, maturalne večeri, ali i druge svečane prilike.

Vezano: 23 svečane crvene haljine 2024. – Moda

Moderne duge crne svečane haljine

Crna boja je sama po sebi elegantna i svečana, te kad se uz to doda i duga svečana haljina, tada je elegancija posebno naglašena. Ovakve haljine mogu biti zanimljive, moderne, ali su i neutralne i dojmljive. Crne svečane duge haljine su izbor za prilike kada se očekuje elegancija.

Moderne zlatne duge haljine

Zlatne haljine su donekle slične pastelnim nijansama, ali su jačeg i upečatljivijeg dojma. Dok će se često djeveruše na vjenčanjima pojaviti u pastelnim nijansama rijetko će izbor biti zlatna boja haljina. Zlatna boja na dugim haljinama uglavnom je izbor kume na vjenčanju, ali i izbor za maturalnu večer. Iako je zlatna boja sama po sebi svečana ona na određeni način daje mladenački šarm, zavodljiva je, ali i elegantna.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*