23 svečane crvene haljine 2024.

23 svečane crvene haljine

Crvene haljine su stil koji je uvijek prisutan i moderan. Crvena boja je upečatljiva, te ovisno o izboru kroja, dužine i materijala može se prilagoditi prilikama od najsvečanijih od koktel haljina. Crvene svečane haljine mogu biti izbor haljina za maturalnu večer, kumu na svadbi, goste na svadbama, ali i koktel partije, te za domjenke. Uglavnom što je svečanija prilika to će se birati dulja haljina. Iako se duge haljine pojavljuju i u dnevnih lookovima i kao casual stil, kada se radi o svečanijim haljinama, tada će uglavnom haljine djelovati svečanije.

Kako nositi crvenu boju i izgledati privlačno

Oduvijek se crvena smatra najprivlačnijom bojom, a znanstvena istraživanja su pokazala da muškarci osim što vole vidjeti na ženama tu boju, poklanjaju više pažnje, troše više novaca i više se trude oko žena koje su na spoj odjenule crvenu odjeću.

Od boje rubina, preko koraljne do višnje crvena je boja modni hit. Ali i sami znate nije svaka crvena jednaka, stoga slijede savjeti kako izabrati pravu boju za sebe.

Kako izabrati crvenu haljinu

Ako imate:

Svijetlu kožu: Crvena izgleda prelijepo na porculanskom tenu, ali birajte čistu crvenu ili s hladnim plavim tonovima.

Pješčanu put: Za žene čija koža nije ni svijetla ni tamna s bež ili vanilija tonovima najbolje opcije crvene su koraljna ili s ružičastim tonovima.

Maslinasta put: Na tamnijoj koži crvena izgleda nevjerojatno seksi, ali birajte tonove koji vuku na narančasto ili prirodne boje crvene poput boje rajčice.

Izbjegavajte crvenu ako imate ružičasti pigment u koži. Tada radije birajte npr. smaragdno zelenu. Slično je i ako imate umjetni preplanuo ten, odjenete li crveno koža će vam izgledati umorno, a ne zlatno.

Moderne svečane crvene haljine:

Prednost crvene boje je što je neovisno o kroju haljine svečana, kao i upečatljiva. Crvena haljina jednostavnog kroja i jednobojnog materijala može biti elegantna, te odličan izbor za brojne prilike. Nijansu crvene haljine možete prilagoditi svome tenu, dok se kroj haljine može prilagoditi obliku tijela. Više o tome kakve haljine odgovaraju različitim tipovima: Haljina prema tipu tijela – kako prekriti nedostatke – Moda (covermagazin.com)

Ove sezone moderne su crvene haljine svih dužina, a uže crvene haljine su ipak nešto svečanije od ostalih. Također, ov sezone među modernim crvenim svečanim haljinama ističu se i tamnije i svjetlije nijanse crvene, kao i crvene haljine s uzorcima. I dok su nekad uzorci djelovali na haljinama manje elegantno, te više bili prisutni na dnevnim haljinama, a ove sezone su dosta prisutni i na svečanim haljinama.

Uz to dodatni trend modernih svečanih haljina su šljokice, te haljine od sjajnih materijala. Crvena duga haljina sa šljokicama ili od laminirnaih materijala bit će dobra izbor za maturalne večeri, kume na vjenčanju i slične prilike gdje se očekuju gala haljine, dok će takve midi ili mini haljine bit prikladnije za ostale prigode.