19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Elegantne sandale – 20 skupih dizajnerskih modela

Mi smo izdvojili 20 (pre)skupih sandala iz kolekcija poznatih dizajnerskih brandova cjenovnog ranga 10.000-15.000 kn za ovu sezonu...
Jimmy Choo

Elegantne sandale

Budući da sandale na visoku petu spadaju u najelegantniju obuću, za svečanu priliku radije se odlučite za sandale, nego zatvorene cipele.
Ali one su jednako dobar izbor i uz jednostavnu haljinu za ljetne večeri, kao i uz traperice i top. Dobre sandale će i „najobičnijem“ looku dati elegantan dojam.

Iako su prošlih sezona sjaj, ukrasi, srebrna i zlatna boja bile rezervirane samo za svečane prilike sada su prikladne čak i za dan. Nemojte se ustručavati nositi metalizirane boje i u dnevnu šetnju ili na plažu.

Dobra stvar je da zbog sjajnih materijala i dodataka moderne ravne sandale izgledaju vrlo elegantno, pa ukoliko niste ljubitelj visokih potpetica iste sandale možete iskoristiti i za dan i večer.

Mi smo izdvojili 20 (pre)skupih sandala iz kolekcija poznatih dizajnerskih brandova cjenovnog ranga 5.000-15.000 kn za ovu sezonu.

Elegantne sandale ove sezone nisu jednostavne niti obične. One su upečatljive, nositelj stila. Ukrasi sjaj, biseri, perle, zlatna i srebrna boja, sve je prisutno, ukrasi su naglašeni. Elegantne cipele su ne samo dodatak nego element koji nosi cijeli look.

Općenito moda ove sezone je sklona sjaju, te jakim i vedrim bojama. Elegantne sandale nisu izuzetak od toga. Moderne su sandale s tankim visokim potpeticama, ali i sandale sa debljim potpeticama, kao i s povišenim potplatom. Taj trend se već nekoliko sezona pomalo vraća u modu, te je nastavio i ove sezone. Vezice oko noge mogu biti ukrašene kamenčićima, tanke i jednostavne, ali mogu biti i dojmljive, te uključivati vezanje oko noge nekoliko puta. Ono što je specifično za moderne elegantne sandale ove sezone je da su na prvi pogled jednostavne i s puno ukrasa, a kad ih se detaljnije pogleda one su komplicirane, dorađene i do sitnih detalja razrađene. Postoje sezone kada elegantna obuća se ne razlikuje značajno od uobičajene obuće, posebno od one na visoke potpetice, no, ove sezone to nije slučaj. Iako se ovakve sandale mogu nositi u brojnim kombinacijama, na prvi pogled se vidi da se radi o svečanim i elegantnim sandalama. Ovakve sandale odlično odgovaraju za brojne svečane prilike, uz kratke ili duge svečane i elegantne haljine, koktel haljine, ali i uz polovne i dnevne haljine, posebno jednobojne koje će ovakve sandale pretvoriti u elegantan look. S obzirom da su moderna odijela ove sezone, ovakve sandale će se odlično uklopiti u brojne lookove s modernim ženskim odijelima.

Vezano: