26 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Svečane haljine – najnoviji trendovi za 2023.

Ako tražite inspiraciju za svečanu haljinu, bilo da ste gost na vjenčanju ili imate maturalnu zabavu donosimo odlične ideje. Moderne svečane haljine ove sezone variraju od kratkih do dugih haljina, no ako se treba izdvojiti jedna dužina, tada bi to ove sezone bila midi dužina haljina. Ona se ističe u mnogim kolekcijama kao najčešća. Prednost ove dužine je što je dovoljno svečana, a istovremeno nije elegantna poput duge haljine. Moderne svečane haljine ove sezone, elegantne haljine za svadbu, haljine za maturalnu, kao i druge haljine su čipkaste, satenske, ali i od lepršavih materijala.

Svečane haljine – najnoviji trendovi za 2023.

Ako tražite inspiraciju za svečanu haljinu, bilo da ste gost na vjenčanju ili imate maturalnu zabavu donosimo odlične ideje. Moderne svečane haljine ove sezone variraju od kratkih do dugih haljina, no ako se treba izdvojiti jedna dužina, tada bi to ove sezone bila midi dužina haljina. Ona se ističe u mnogim kolekcijama kao najčešća. Prednost ove dužine je što je dovoljno svečana, a istovremeno nije elegantna poput duge haljine. Moderne svečane haljine ove sezone, elegantne haljine za svadbu, haljine za maturalnu, kao i druge haljine su čipkaste, satenske, ali i od lepršavih materijala. Posebno su moderne haljine od šljokičastih materijala i haljine s perlicama.

Ove sezone čak i jednostavne haljine, odnosno svečane haljine jednostavnog kroja ne djeluju jednostavno. Haljine su dojmljive, posebne. I dok je u nekim sezonama trend približavanja večernjih i svečanih haljina prema dnevnim haljinama, ove sezone to nije slučaj. Iako se neke haljine uz promjenu dodataka mogu iskoristiti i u drugim prilikama, svečane haljine posebno one elegantnije ove sezone su zaista svečane.

S obzirom svečane haljine obuhvaćaju širi spektar elegancije, te izbor treba prilagoditi prigodi za koju se bira haljina, tako su prezentirani trendovi različitih stilova svečanih haljina.

Kao najnoviji trendovi izdvajaju se haljine s resama, haljine koje djeluju kao da su u dvije dužine ili imaju hlače ispod.

Boje ove sezone variraju od neutralnih, svijetlih i pastelnih nijansi do zaigranih i jakih boja poput ružičaste, žute i crvene. Neizostavne su i klasična tamno plava i crna boja. Često su svečane haljine jednobojne, no ove sezone moderne su i i svečane haljine s uzorcima, posebno je prisutan cvjetni uzorak. Iako su ove sezone nešto modernije haljine s volanima i šire haljine, uske haljine su također moderne. Kod izbora kroja haljine uzmite u obzir i svoju građu te izbor haljine prilagodite obliku tijela.

Moderne su haljine na jedno rame, kao i svečane haljine bez naramenica. Haljine bez naramenica su klasičan trend u svečanoj modi, no ove sezone se naglašava da ih nema, dodani su ukrasi, a haljine nisu jednostavne i obične nego posebne i upečatljiv.

Iako su plisirane haljine već nekoliko sezona popularne, njihov trend se nastavlja tako da se i ove sezone možete odlučiti za neku plisiranu haljinu. Novost ove sezone su povratak satenskih haljina, posebno klasičnih satenskih haljina midi dužine A kroja s tankim naramenicama. Klasične svečane haljine od čipke i dalje su moderne.

Plave svečane haljine

Plave svečane haljine su posebno popularne budući da je plava sofisticirana, elegantna, donekle slična crnoj, a istovremeno svježija. Plave svečane haljine kako duge tako i kratke su veliki hit budući da čak i s jednostavnijom haljinom u plavoj boji ukupan dojam može biti svečaniji. Budući da plava ima veliki raspon nijansi s njom je lako pronaći adekvatnu boju koja odgovara prigodi za koju trebate svečanu haljinu. Plava boja svečanih haljina dobar je izbor za kraće, ali i za duge svečane haljine. Za moderan look dobar izbor ove sezone su satenske plave haljine dok će čipkaste haljine biti odličan izbor za klasičan, a istovremeno moderan dojam. Tamno plave nijanse na kratkim haljinama ističu figuru, dobro idu uz preplanuli ten, poput crne mogu prekriti nedostatke, a istovremeno naglasiti figuru.

Guess svečane haljine

Guess svečane haljine su zanimljivih boja, elegantne i zavodljive. Boje se kreću od neutralnih pastelnih nijansi, svijetlo plave, svijetlo zelene do ružičaste, crvene, ali i cvjetnih uzoraka. Dužine variraju od mini haljina do midi i dugih haljina, a slično je i s krojevima haljina. Moderne su uske haljine koje naglašavaju liniju tijela, ali i lepršave široke haljine.

Peek & Cloppenburg svečane haljine

Badgley Mischka svečane haljine

Badgley Mischka je brand koji svake sezone predstavlja prekrasne svečane haljine koje mogu biti inspiracije za trendove i smjer u kojem birati svečane haljine.

Svečane haljine Elisabetta Franchi

Elisabetta Franchi je predstavila kolekciju svečanih haljina u kojima dominira elegancija, te su prisutne pastelne nijanse, bež kao i crna boja. Osim toga cvjetne haljine su ove sezone također trend koji je upečatljiv kod svečanih haljina. Bilo da se radi o dugim ili kratkim haljinama modeli ove sezone oduševljavaju. Materijali variraju od saten, čipke do perlicama ukrašenih materijala. Za one koji traže jednostavne svečane haljine odličan izbor su satenske haljine. Ukrasi na haljinama mogu biti različiti od perli do volana.

Vezano: