Fantastične večernje haljine za ljeto 2022.

Večernje haljine
Zuhair Murad

Fantastične večernje haljine

Večernje haljine ove sezone su zanimljive, elegantne i pomalo raskošne. Večernje haljine bit će odličan izbor za brojne svečane prilike poput maturalnih zabava budući da se za maturalne zabave uglavnom biraju elegantne i svečane večernje haljine, ali i za druge prilike, posebno za vjenčanja, kada se radi o bližoj rodbini ili kumama na vjenčanju. Gosti na vjenčanjima uglavnom biraju manje elegantne večernje haljine kao i koktel haljine.

Večernje haljine su prigodne za formalne ili polu formalne prigode poput maturalnih zabava, balova, vjenčanja, gala okupljanja, dodjele nagrada…

No, varijacije među večernjim haljinama su brojne kao i prigode u kojima se večernje haljine mogu odjenuti S jedne strane su duge elegantne večernje haljine koje su prigodnije za izrazito svečane prilike, dok će druge večernje haljine biti za formalnije prigode…

Uobičajeno, pa tako i ove sezone, večernje haljine naglašavaju eleganciju, ali i neke dijelove tijela. Može se raditi o ramenima, prorezu na nozi, dekolteu… No, večernje haljine u pravilu uvijek imaju nešto što ih čini posebnima.

Boje i materijali izrade variraju, te se može raditi o mekanim materijalima koji idu uz tijelo, kao i tvrdim materijalima koji naglašavaju kroj haljine.

Večernje haljine su uglavnom duge elegantne haljine, ali mogu biti različitih dužina.

Večernje haljine su pojam koji se vezao uz večernju modu nekada u prošlosti. I dok se danas moda koja se nosi za izlaske razlikuje od večernje mode i haljina, pojam se zadržao. Večernje haljine su stil koji se može odjenuti u raznim svečanim prigodama.

Večernje haljine se razlikuju od dnevnih po tome što naglašavaju figuru, četo su diže i elegantnije od dnevnih haljina.

Moderne boje za večernje haljine su crna, tamno plava crvena, ali i zlatna i srebrna, kao i jake boje poput nijansi plave, smaragdne, žuta…

Ispod donosimo pregled modernih stilova večernjih haljina, iako će mnoge haljine imati ukomponirano nekoliko trendova.

Formalne večernje haljine

Većina večernjih haljina je prilično formalna, no, neke su ipak naglašenije od drugih.

Večernje haljine s rukavima

Večernje haljine s rukavima ne moraju uvijek biti dugi rukav. Rukavi mogu biti detalj koji će biti neutralan, ali i detalj na večernjoj haljini koji će privlačiti pažnju, naglašavati kroj, pa možda biti i dominantan dio haljine. Može se raditi o istom materijalu, ali i nekom tankom i prozirnom materijalu koji se uklapa u stil haljine. Rukavi mogu biti padajući, ali dio haljine bez naramenica, gdje se rukavi, iako mali spajaju sa stilom večernje haljine bez naramenica, te preuzimaju ulogu naramenica.

Večernje haljine bez naramenica

Jedan od popularnih stilova su večernje haljine bez naramenica. Neke od varijanti imaju spuštene naramenice preko ruku, dok su druge potpuno bez naramenica.

Večernje haljine na jedno rame

Moderne večernje haljine na jedno rame uključuju i stilove gdje je se to proteže i na jedan rukav, duži ili kraći, kao i večernje haljine na jedno rame koje imaju jednu tanku naramenicu. Haljine na jedno rame su popularne večernje haljine i jedan od trendova koji se zadržava u modi.

Večernje haljine s V izrezom

Jedan od popularnih stilova večernjih haljina je i V izrez na dekolteu.

Večernje haljine Zuhair Murad

S prekrasnim haljinama i tako fantastičnim dizajnom i ove sezone nas je iznenadio dizajner libanonskog porijekla Zuhair Murad.

Zuhair Murad predstavio je novu kolekciju večernjih haljina i odjeće za svečane prilike kakvu bi poželjela svaka žena. Njegove haljine su profinjene, sofisticirane, elegantne, svečane i seksi.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*