19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

23 moderne duge maturalne haljine

Naravno svaka maturantica ima svoju viziju toga kako bi maturalna haljina trebala izgledati. U trendu su haljine na jedno rame, ali i da padaju preko oba ramena, te haljine s mašnama, ukrasima i od sjajnih materijala. Za one koje žele romantičan look idealne su haljine od čipke.
Duge maturalne haljine
Jovani

23 moderne duge maturalne haljine

Naravno svaka maturantica ima svoju viziju toga kako bi maturalna haljina trebala izgledati. U trendu su haljine na jedno rame, ali i da padaju preko oba ramena, te haljine s mašnama, ukrasima i od sjajnih materijala. Za one koje žele romantičan look idealne su haljine od čipke. Duge svečane haljine su trend koji ne izlazi iz mode za maturalne haljine, ali se mijenjaju boje i stilovi haljina.

Također u trendu su nešto svečanije haljine, budući da su haljine za izlaske i dan vrlo popularne, pa haljine za svečane prilike, posebno maturalne zabave moraju otići korak dalje kako ne bi bile poput haljina koje djevojke odijevaju za obični izlazak.

Moderne duge maturalne haljine:

I kod izbora duge svečane haljine potrebno je definirati stil koji se želi postići. Duge haljine koliko god imale zajednički naziv da su duge haljine, mogu biti vrlo različite, kako krojem i materijalima tako i dojmom koji ostavljaju.

Bitan je izbor kroja, materijala, boje, kao i dodataka i ukrasa. No, ponekad je najjednostavnije jednostavno pronaći dugu maturalnu haljinu za koju se jednostavno može reći, to je to, bez razmišljanja o detaljima.

Ukoliko niste sigurni, najbolje bi bilo probati nekoliko različitih modela dugih haljina. Duge haljine posebno svečane duge haljine nisu stil koji je često potreban te mnogi rijetko odjenu pa čak i isprobaju dugu haljinu. Stoga je ponekad teško stvoriti unaprijed dojam stila haljine unaprijed. Dojam sličnog kroja kod duge haljine nije isti kao kod kratke, te se ne može samo na temelju stila kratkih haljina definirati koja bi bila duga svečana haljina najbolji izbor.

Uz to, materijal igra bitnu ulogu. To se posebno očituje kod užih haljina koje će drugačije istaknuti liniju tijela s jednim materijalom, a potpuno drugačije s drugim. Dok su neki materijali lagani i prijanjaju uz tijelu, čvrsti materijali neće toliko naglašavati linije, čak i kada se radi o uskoj haljini, budući da čvrsti materijal zadržava svoje linije. Ako niste sigurni da li želite kraću ili dužu haljinu, općenit rpegled modernih haljina donosimo ovdje: Prekrasne maturalne haljine za svaki stil – Moda (covermagazin.com)

Pročitajte i: