7 brzih i jednostavnih modernih FRIZURA ZA MASNU KOSU

7 brzih i jednostavnih modernih frizura za masnu kosu

Mnogi masnu kosu povezuju s rijetkim pranjem kose, što naravno nije uvijek točno. Neke osobe imaju jednostavan takav tip kose da se vrlo brzo masti, te bez obzira na svakodnevno pranje, ona izgleda tanko i izrepano. Za takav tip kose frizure ispod su odličan odabir.  Ali mogu poslužiti i ostalima kada jednostavno ne stignu oprati kosu prije izlaska.

Opušteni polurep

Nagnite glavu prema podu i stavite laka za kosu odostraga i sprijeda, rastresajući prstima dok se lak ne osuši. Skupite kopčom dio kose koji će ići u polurep. Peglom za kosu ili električnim uvijačem oblikujte kovrče na ostatku kose. Kosu kovrčajte ispod razine uha, ne iznad. Pustite ostatak kose koji ste bili odvojili. Svaku stranu zakačite ukosnicom lagano uvrćući.

Punđa 1

Iščetkajte kosu i šiške na vrhu glave i učvrstite žičanom ukosnicom. Od kose straga napravite punđu na sredini glave. Malo popustite prstima i spustite prema dolje.  Sada vam je ostao još samo dio kose iza uha. Omotajte pramenove oko kažiprsta i zajedno ih oblikujete u rep. Rep dvaput okrenite oko svoje osi, a zatim ga ukosnicama pričvrstite na punđu.

Frizure s obručem

Odvojite šiške od ostatka kose. Prednji dio na kruni glave natapirajte kako biste dobili više volumena, nema veze što ostane neuredno jer i tako ćete taj dio pokriti šiškama.  Stavite obruč na kosu.

Punđa 2

Prebacite kosu preko glave i posprejajte lakom za kosu. Skupite  kosu kao da ćete vezati rep, zatim je uvrnite oko osi nekoliko puta i na sredini glave punđu učvrstite kopčom, ostavljajući dio pramenova kose naprijed.  Pramenove iz ostatka repa uvijajte oko svoje osi i ukosnicama učvrstile na ostatak punđe.

Punđa 3

Punđa je također odličan odabir, možete napraviti nisku balerina punđu s razdjeljkom na sredini, ili visoku punđu s kosom začešljanom prema natrag.

Niski rep

Skupite kosu u niski rep i zavežite elastičnom gumom. Odvojite pramen i omotajte ga oko gumice. Lakom za kosu učvrstite nestašne pramenove.

Visoki rep

Začešljajte kosu i gumicom vežite u rep. Izdvojite pramen iz repa, te ga omotajte oko gumice.


Komentari

Odgovori

*