Bež boja kao boja ljeta 2022.

Bež boja kao boja ljeta 2022.

I dok su vibrantne i živahne boje dominantne u izlozima i modnim kampanjama, jedna neutralna boja osvojila je žene širom svijeta i preuzela dominaciju u modnom smislu.

Bež boja u svim svojim nijansama je neutralna, a često se smatra dosadnom i monotonom. Ipak, ovo je prekrasna boja koja ima opuštajući učinak i smirujuće djelovanje. Bež (beige) boja je dobila naziv u Francuskoj sredinom devetnaestog stoljeća, a odnosila se na kremaste nijanse smeđe boje. Vrhunac popularnosti u modi je doživjela 2010, kada su otkrivene sve varijacije bež boje. Tada je započeo i trend bež cipela, koje su postale pandan crnim cipelama, koje idu uz sve boje i za sve prilike.

Bež boja kombinacija je svijetlo sive, svijetlo smeđe i svijetlo žute, ali se uobičajeno smatra kako je to svijetlo smeđa nijansa. Ipak, ona nije svijetlo smeđa, nego zasebna boja koja nastaje mješavinom drugih, osnovnih boja.

Bez obzira na moderan nastanak ovo je vrlo konzervativna boja, koja zbog sive u sebi ide uz sve hladne nijanse, a smeđa joj daje toplinu. Tako da je u isto vrijeme i umirujuća i osvježavajuća.

Kaže se kako su osobe kojima je omiljena boja bež osobe koje cijene temeljne vrijednosti u životu, obitelj, prijatelje i jednostavnost. Ne vole se isticati, ali na osobnoj razini jako vole eleganciju i cijene ljepotu. Kaže se kako je značenje bež boje jako izraženo unatoč njenoj neupadljivosti, pa ćete u bež odjeći uvijek biti primijećeni, a ostavljat ćete dojam kao da se niste potrudili, nego prirodno zračite.

Izdvajamo kombinaciju Nicole Scherzinger koja je nedavno napravila foto snimanje u hlačama i majici u ovoj boji.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*