Kako izabrati udobne tenisice za tračanje?

Kako izabrati udobne tenisice za tračanje?

Na prvu koliko god vam tenisice izgledale udobno, ne znači da će vam taj osjećaj biti i nakon što prvi put budete trčali u njima. Zato je bitno tenisice dobro isprobati, pa čak i u njima potrčati u trgovini.

U moru izbora koje nude modni brendovi teško se odlučiti za jedne tenisice za trčanje. Isto tako ne postoji tenisica koja će biti savršena za svakoga. Prema svojim performansama potražite u tenisicama ono što vam je najpotrebnije. Primjerice ako vam je bitna extra udobnost jer trčite maraton, stabilnost za prekomjernu pronaciju, dobar grip za trail ili štošta drugo. Koje god tenisice za trčanje odaberete moraju odgovarati vašem načinu trčanja i moraju vam biti u potpunosti udobne od prstiju do pete.

Koje stvari treba uzeti u obzir pri odabiru tenisica za trčanje

Prva stvar na koju trebate obratiti pozornost je da vam tenisice pristaju. Dakle, ne smiju nigdje biti tijesne ili preširoke. Sve što vam savršeno ne pristaje, nakon dužeg trčanja će vam učiniti žuljeve, kao i deformaciju stopala i moguće ozljede. Što se tiče pristajanja, ostavite širinu palca ispred nožnog prsta, što će spriječiti udaranje pri spustu ili kada vam stopala oteknu. Birajte vrstu tenisica prema tipu trčanja. Tenisice za svakodnevno trčanje su najsvestranije i najizdržljivije. Lagane tenisice za trčanje najbolje su za brze trke, ali su zato i manje izdržljivije od svakodnevnih tenisica. Također imaju i manje jastučića nego li one za svakodnevno trčanje. Ako birate tenisice za trail, trebaju vam one koje imaju dobar neproklizavajući potplat, koji dobro prianja uz površine kao što su trčanje po zemljanim ili stjenovitim stazama. Ovakve tenisice imaju izdržljiviji gornji dio, koji nije napravljen od tankih materijala kao što je mrežica. Vaša tenisica nikako ne bi smjela biti kruta, što znači da kad ju uzmete u ruku, trebala bi se moći svinuti, što će omogućiti bolju i fleksibilniju kretnju stopala. Osim jastučića koji omogućavaju bolju amortizaciju, pogledajte da li vaše tenisice imaju i odvojiv jastučić od pjene, koji ublažava konture dna vašeg stopala. Sve u svemu, kada svoje tenisice obučete, morate imati osjet kao da hodate po oblacima, jedino takve tenisice nećete osjetiti nakon dugoročnog trčanja. Moramo i napomenuti to da ćete najbolje proći ako uvijek prije kupnje, tenisice isprobajte u kasnim popodnevnim ili večernjim satima, kad je noga otečena. Osim toga provedite neko vrijeme u trgovini poskakujući u tenisicama, da bi osjetili odgovaraju li vam ili ne, jer one ipak neće služiti za prošetavanje.

Koja je razlika običnih i tenisica za trčanje i kakve boje i modeli su ove sezone atraktivni

Tenisice za trčanje izgledaju kao i obične tenisice, s velikom razlikom tehnologije koja pomaže pri trčanju. Ove tenisice dizajnirane su da spriječe moguće ozljede, zbog udara koje stopalo i noga trpi prilikom trčanja. Tenisice za trčanje imaju specijalno dizajnirane jastučiće, koji pomažu u apsorpciji udara, kao i mnoge druge značajke u dizajnu koje će vam pomoći pri trčanju. Poznate brendove tenisica za trčanje i druge sportove pronađite na online stranicama CCC trgovine. Ako se još niste odlučili za model, preporučujemo da posjetite njihove trgovine koje se nalaze diljem Hrvatske i na licu mjesta isprobate sve atraktivne modele. Osim tenisica tamo možete pronaći svu sportsku opremu, koja će u potpunosti odgovarati vašem stilu, jer izbor je uistinu velik. Ove sezone osim svih tehnoloških specifikacija koje tenisice za trčanje moraju imati, dizajneri su se potrudili osmisliti najatraktivnije modele. Pa su tako jedne od najpopularnijih one tenisice za trčanje kojima su dijelovi napravljeni od neonskih kričavih boja, kao što su zelena, žuta ili roza boja. Bilo da se radi o logu, ludom uzorku, vezicama, jeziku ili potplatu, ovo je pravi trend ove sezone. Osim neonskih boja, vrlo je popularna i srebrna, obje boje nas instantno vraćaju u 90-te koje se na velika vrata vraćaju i donese novi dizajn i inovacije.

Sponzorirani članak


Komentari

Odgovori

*