Gotički stil hit i u svečanoj modi

Gotički stil hit i u svečanoj modi

Sve je krenulo na Balenciaga modnoj reviji za proljeće – ljeto 2022, a intenzivno zaživjelo posljednjih mjeseci u svečanoj modi. I dok su mnogi naizgled argumentirano tvrdili kako se gotički stil, bez obzira na najavne dizajnerske kolekcije, nikad neće vratiti u modu, bar ne način kakav je bio popularan devedesetih u smislu tamne šminke na očima, crne odjeće i svega što vežemo uz taj stil. Ipak, na opće iznenađenje ova sezona je započela baš s crnom kožom, korzetima i čipkom. Ipak, uočavamo da ovaj put takva odjeća kombinira gotički stil s glamurom, pa na sreću ne prate ga i „tamne” emocije. Djevojke ovaj put crpe inspiraciju iz Kourtney Kardashian i Megan Fox, za razliku od posljednjeg puta kada je uzor bio Marilyn Manson.

Također, ovaj put uz gotički stil integriraju se elementi potpuno drugačije kulture i životnog stila, pa odjeću ne prati takav lifestyle, nego se radi o modnim trendovima, a ne stilu života.

I dok su do prije nekoliko sezona haljine s primjesom gotičkog stila bile rezervirane za umjetničke revije, sada se vraćaju na ulice, a posebno se gotički stil vraća u svečanu mogu gdje se miješa s glamurom.

Popularni komadi koje biste trebali uvrsti u svoj ormar u ovom stilu su crni korzet u gotičkom stilu, haljina od crne čipke i svakako nastavite nositi svoje crne kožne uske hlače.

VANESSA HUDGENS
BELLA HADID
SYDNEY SWEENEY
KENDALL JENNER

Ostavite komentar

*