25 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Moderne jakne za proljeće 2022. – najnoviji trendovi proljetnih jakni

Proljetne jakne su su jedan od bitnih odjevnih predmeta budući da iako je toplije i dalje su dominantne, odijevaju se svakodnevno, te su često prvo što se uoči. One bi trebale biti prilagodljive i toplijim i hladnijim danima. Moderne jakne za proljeće ove sezone idu u nekoliko smjerova, te se mogu prilagoditi različitim stilovima. Moderne su od traper jakni, kratkih kožni jakni, do sakoa koji se koriste umjesto jakne, kao i baloneri.

Moderne jakne za proljeće 2022. – najnoviji trendovi proljetnih jakni za žene

S proljećem zimske jakne se zamjenjuju lakšim, na scenu stupaju novi stilovi, kao i nove boje.

Proljetne jakne su su jedan od bitnih odjevnih predmeta budući da iako je toplije i dalje su dominantne, odijevaju se svakodnevno, te su često prvo što se uoči. One bi trebale biti prilagodljive i toplijim i hladnijim danima.

Moderne jakne za proljeće ove sezone idu u nekoliko smjerova, te se mogu prilagoditi različitim stilovima. Moderne su od traper jakni, kratkih kožni jakni, do sakoa koji se koriste umjesto jakne, kao i baloneri.

S jedne strane potrebno je definirati kakav stil preferirate, te prema njemu birati jaknu, s druge strane izabrati onu koja je dovoljno topla za promjenjive vremenske prilike.

I dok se kratke jakne mogu odlično kombinirati i s haljinama, suknjama kao i s hlačama, s druge strane duže jakne su trend, mogu dati odličan look, no teže ih je kombinirati s različitim dužinama sukanja ili haljina.

Kakvi su stilovi proljetnih jakni moderni?

Moderne jakne za proljeće su od tvida, trapera, kožne jakne, sakoi, baloneri… Moderne su pastelne boje, ali i jakne boje, kao i smeđa i crna. No, najvažnije je kako ste jaknu uklopili u svoj stil.

Krojevi su također različiti, od širokih i dvostrukog kopčanja, do strukiranih jakni. Dužine ove sezone variraju od skroz kratkih jakni dok dužih mantila koji sežu do pola lista.

1- Baloneri

Klasični baloneri raznih dužina ovog proljeća su također hit. Odličan izbor su za sve prilike.

2 – Prsluci

Za one koji žele dužu jaknu, ali ne žele baloner odličan izbor mogu biti prsluci koje su ove sezone također popularni. Mogu biti od tvida, boucléa, traper, kožni…

3 – Kratke jakne

Kratke jakne su moderne u svim spomenutim varijantama, od tvida, trapera, kožne jakne… Odlično se kombiniraju s hlačama, ali i sa haljinama i suknjama.

4 – Traper jakne

Traper jakne su se prošlih sezona vratile u modu a trend se nastavlja ovog proljeća. Traper jakna je za ovo proljeće odličan izbor za vrlo različite stilove. Moderne su svijetle, ali i tamne traper jakne.

5 – Kožne jakne

Ove sezone kožne jakne dominiraju u kraćim varijantama, u biker stilu, kao i bez kragne. Odlično se kombiniraju s trapericama, kao i s haljinama ili suknjama, posebno onima s cvjetnim uzorkom. Asimetrični patentni zatvarači upotpunjuju look, često su kožne jakne šire u ramenima, a moderne su boje od crne do svih nijansi od bež do smeđe, kao i pastelne nijanse. Ako se treba izdvojiti neka boja tada je to smeđa.

Moderne su i duže kožne jakne, a i kraće i duže mogu biti s remenom, naglašenim, strukom, kao i bez njega.

Moderni sako kao jakna

Moderni su strukirani, ali i s dvostrukim kopčanjem. Odličan izbor su oni s uzorkom tvida, kao i u jakim bojama. Više o modernim sakoima: Moderni ženski sakoi za proljeće i ljeto 2022. – Moda (covermagazin.com)

ZARA jakne za proljeće

Moderne Zara jakne obuhvaćaju sve spomenute trendove, od prsluka, sakoa, traper jakni, kožnih jakni, do balonera.

Mango jakne za proljeće

Jakne za proljeće

Kod izbora jakne vodite računa o svom stilu, odnosno što najčešće odijevate i kako će se jakne uklopiti u taj stil. Pomalo paradoksalno je da se često jakna treba birati u suprotnom stilu, ako preferirate kožne suknje i hlače, tada se možda kožna jakna neće dobro uklopiti u ostatak odjeće, jer će biti previše i kožne hlače i kožna jakna. S druge strane ako preferirate traperica, traper jakna može biti također monotona, odnosno previše slična ostatku odjeće.

Ako vam je okosnica poslovni stil sako jakna može biti dobar izbor, ali ako često nosite sako i trebate neku jaknu za preko, tada opcija sakoa nije optimalna.

Upravo to pokazuje da često izbor jakne nije tako jednostavan, te da može biti kompliciraniji od očekivanog, budući da ono što preferiramo, kada se doda jakna u istom stilu, može biti jednostavno previše.

U tom slučaju dobro bi bilo kombinirati boje, te ukoliko često nosite tamne traperice, da jakna ne bude od tamnog trapera ili da se uz crne kožne hlače bira kožna jakna u drugoj boji.