Moderni ženski sakoi za proljeće

Moderni sakoi za proljeće

Moderni sakoi za proljeće

Ako pitate poslovne žene koji je najvažniji komad odjeće u njihovom ormaru, reći će vam sako. Pravi odabir sakoa može modernizirati svaki look, ali jednako tako ako je pogrešan može ga upropastiti.

Sakoi su idealni za sve poslovne prilike, ali i na većini drugih mjesta će vam odlično pristajati. Možete ih nositi uz traperice za ležerne kombinacije, ali i na haljine na sve vrste zabava ili svečanih prilika.

Osim što su omiljeni komad poslovne mode mnogim ženama, već nekoliko sezona sakoi su moderni za sve prilike, od dnevnih do večernjih izlazaka. 

Ove sezone moderni sakoi su kako jednobojni tako i šareni, klasičnih linija ali i oversized sakoi dok su oni kraći više prisutni u sportskim lookovima.

Pastelne boje, cvijeće, ali i drugi uzorci bit će neizostavni na sakoima. Moderan sako u nekim verzijama izgleda kao umjetnička slika. No, istovremeno klasični jednobojni sako, s neutralnim prugama ili drugim uzorcima također je moderan.

Crni sako je neizostavan te moderan i ove sezone. Možete se odlučiti za obično ili dvoredno kopčanje, jednostavne linije, ali i s glamuroznim dodacima.

Kratki sako ove sezone imaju veliki povratak. Posebno su moderni kratki sakoi od tvida, ali i drugih sličnih materijala. Na ovakvim sakoima česti su ukrasi te gumbi ponekad imaju ulogu nakita. Boje kratkih sakoa uglavnom su pastelne, ružičasta, plava, žuta, neutralni uzorci. Iako su modernizirani, mnoge verzije izgledaju kao da ste izvukli stare sakoe iz ormara.

Moderan duži sako prilagođeniji je za proljeće nego za ljeto, ali i za poslovne prilike iako se moderni sakoi i ove sezone mogu nositi u svim prilikama. Dugi sako može zamijeniti proljetne jakne za sofisticiraniji look. Za casual look moderni su svjetliji duži sakoi s trapericama kao i cvjetni uzorci.

Oversized sakoi popularni su i ove sezone. Oni će odlično pristajati mnogim ženama, a vrlo dobro odgovaraju punijim ženama. Kombinacije mogu biti s trapericama, haljina, ali i šorcevima. Oversized sakoi su uglavnom dio ulične, a ne poslovne mode.

Ukoliko želite upečatljivije sakoe ove sezone moderni su plavi, boja fuksije, ljubičasti, kao i s cvjetnim uzorkom. Kombinirani s poslovnom jednobojnom haljinom ili hlačama, ovakvi sakoi odlične su kombinacije za posao, dok su u kombinaciji s trapericama moderna kombinacija za sve ležernije prilike.

Osim cvjetnih uzoraka ove sezone moderni su i sakoi s kockicama. Te kocke mogu biti naglašene i upečatljive, ali i neutralne. Odličan su izbor za poslovne prilike kada nije potreban jednobojni sako ili želite nešto drugačije.

Ove sezone moderni su i bijeli sako koji će biti odličan izbor na cvjetne i šarene haljine. Moderni bijeli sako može biti duže, oversized ali i kratki.

Sakoi su ove sezone zamjena i za jakne. Osim što svi sako se mogu nositi umjesto jakne, određeni m modeli koji su moderni ove sezone su na pola puta između jakne i sakoa.

Ostavite komentar

*