28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

U kojoj dobi bi žene trebale prestati slijediti modne trendove?

Bez obzira koje dobi bili, u pravilu se preporučuje odjenuti jedan, do dva moderna komada, a ostatak uskladiti više s oblikom svoga tijela i karakterom, nego modom, najbolje kvalitetnim klasičnim komadima...

U kojoj dobi bi žene trebale prestati slijediti modne trendove?

Kratak odgovor je nikad.

Nikad niste prestari da biste slijedili modne trendove, ali kao što nisu svi trendovi prihvatljivi jednako za sve žene obzirom na figuru i karakter, tako nisu ni svi trendovi za svaku dob.

Važno je da na najnovije modne trendove gledate uvijek skeptičnim okom i birate komade koji pristaju vama, ne opterećujući se time što bilo tko drugi nosi.

Bez obzira koje dobi bili, u pravilu se preporučuje odjenuti jedan, do dva moderna komada, a ostatak uskladiti više s oblikom svoga tijela i karakterom, nego modom, najbolje kvalitetnim klasičnim komadima.

Na taj način nećete postati rob mode, te nećete nakon nekoliko godina na svoje fotografije gledati s podsmjehom pitajući se kako ste to mogli odjenuti.  Miješanje klasičnih komada s novim modernim odjevnim predmetima način je na koji bi se trebala odijevati svaka žena nevažno o godinama.

Ako volite traperice i tajice, nosite ih. Za tajice ima mjesta i u garderobi profinjene žene, te mogu izgledati fenomenalno, ali ne ako ih nosite na kratki krzneni ultra moderan prsluk. Jednako je i s trapericama, one mogu izgledati odlično na ženi svake dobi, ali ne ako idete u koncertnu dvoranu ili na balet.

Ispod su navedeni neki savjeti kako nositi neke trendove ako imate preko 50 godina:

– Traper jakne – Tražite glatke, nenaborane oblike i nosite s hlačama, na jeans ili cvjetne haljine.

– Bež boja – Ona je jedna od neutralnih a modernih boja koja odlično pristaje starijim ženama.

– Animal uzorak – Dobro izabrani modni dodaci životinjskog uzorka, poput remena ili torbe, dati će vam sofisticiran izgled, ali izbjegavajte haljine, hlače ili dekoltirane majice životinjskog uzorka.

– Vojnički look – Ako mislite da vojnički look nije za vas razmislite još jednom. Jakna, torba ili remen inspiriran vojničkim stolom će vam sigurno pristajati, ali nemojte sve nositi istovremeno.

– Umjetno krzno – Bez obzira na dob vrijeme je da svoje bunde od pravog krzna zamijenite umjetnim.

– Čizme – Nije bitna visina potpetice, nego da u njima možete hodati uspravno.