19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

7 brzih stilskih savjeta

Svi bi htjeli izgledati dobro. Ali vrijeme nam jednostavno ne dopušta. Zbog toga od velike pomoći mogu biti sitnice koje možete primijeniti na brzinu, a mnogo znače za stil...

7 brzih stilskih savjeta

Svi bi htjeli izgledati dobro. Ali vrijeme nam jednostavno ne dopušta. Zbog toga od velike pomoći mogu biti sitnice koje možete primijeniti na brzinu, a mnogo znače za stil.

-1- Torba s posebnim uzorkom

Velika torba s nekim neobičnim uzorkom podići će cijeli look, te ćete bez obzira što odjenuli izgledati kao da se dosta trudite oko izbora odjeće. Živimo u dobu modnih dodataka gdje torba može napraviti veću razliku u kompletnom izgledu nego sva odjeća koju obučemo. Zbog toga torbu uvijek birajte pažljivo i nemojte štedjeti na njoj. Torbe dolaze u različitim veličinama, a većina nas očekuje od torbe i da bude praktična, da u nju stane sve što nam treba. Zbog toga je velika torba koja zrači dobrim stilom izvrstan odabir. Velika prednost velike torbe je i što ide uz sve oblike figure i linije. Dobra torba najbolji je način na koji možete pokazati koliko stil imate i privući pažnju na pozitivan način.

-2- Velike naušnice

Ako se ne volite previše isticati, a ipak volite jedinstvenost, velike naučnice su odličan izbor. Naušnice su komad nakita koji je tako jednostavno nositi, ali mnoge žene preskaču. Uspijete li pronaći kvalitetne i udobne, a istovremeno uočljive naušnice na najbolji način ćete komplimentirati vlastitom stilu. Bez obzira poistovjećivali se s rock, casual ili vintage stilom ili bili negdje između ovih stilova nemojte preskakati naušnice. Većina naušnica može dugo vremena odolijevati testu vremena, posebno ako su od kvalitetnih materijala, pa su nešto u što vrijedi uložiti nešto više.

-3- Bež cipele

Kada niste sigurni koja bi obuća bila prikladna odaberite bež cipele. S njima ne možete pogriješiti ni ljeti, ni zimi, ni u svečanim, ni ležernim prilikama. Bež cipele odlično idu i na tamne i svijetle, te na jednobojne i živahne kombinacije. Bež cipele su izvrsne bilo ravne ili s potpeticama. Da biste donijeli pravu odluku želite li visoke ili ravne uzmite neke faktore u obzir. Kada smo u ravnim cipelama sve je bliže zemlji, sigurnije su, udobnije, u njima je lakše hodati, ali i tijelo izgleda kraće, možete izgledati i deblje nego u visokim potpeticama.

-4- Steznjaci

Bez obzira što na njih odjenete oni će popraviti vašu figuru te ćete izgledati bolje, a vjerojatno će popraviti i držanje, pa će imati dvostruki učinak. Osim ako nemate neko postojeće stanje steznjaci su sigurni i ne predstavljaju zdravstvene rizike, a mogu vam čak i pomoći ublažiti neke napetosti, držati pravilan položaj, a u nekim slučajevima steznjaci ubrzavaju i mršavljenje. Sve dok izaberete kvalitetan i odgovarajući. Odgovarajući steznjak bi vam trebao dati osjećaj potpore, te vam vizualno suziti struk i bokove. Ukoliko osjećate nelagodu dok nosite steznjak vjerojatno ste odabrali onaj koji vam oblikom ne odgovara ili pogrešnu veličinu. Steznjak nije jeftina investicija, ali vam pomaže da biste izvukli maksimum iz svog izgleda. Dobra veličina i dobar oblik ključ je da bi izvukli one prednosti koje nošenje steznjaka donosi, a bez da se osjećate kao da vas nešto steže ili stišće.

-5- Narukvice

Sigurno ste primijetili kako su narukvice neizostavan modni detalj mladih cura već nekoliko sezona. Nemojte se bojati poigravati s uzorcima i materijalima, te  količinom narukvica koje stavljate.

-6- Ukrasi za kosu

Iako marame, rajfovi s mašnicama i leptirićima nisu za sve žene, one koje ih nose ostavljaju, djetinjast, ali upečatljiv dojam.

-7- Čizme

Ako obujete čizme koje su iznad koljena zimi ili kratke, moderne i prozračne ljeti, sve drugo pada u drugi plan. Odabir obuće za “pogrešnu” sezonu može vam pomoći da ostavite dojam i kad ste prilično jednostavno odjeveni. Čizme ljeti stilski su izričaj za koji se samo hrabri odluče, ali nema osobe koja se ne okrene za dojmom koji ostavljaju.