29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Moda najnovije

Moda najnovije

Moda najnovije

Svake sezone moda donosi novitete, dizajneri predstavljaju svoje kolekcije sezonu unaprijed, a u prodavaonicama se pojavljuju početkom sezone police prepune nove odjeće.
No, u većini slučajeva kod mnogih brandova možemo pronaći slične trendove, modele odjeće i boje…
Kako svi oni unaprijed pripreme slične stilove i boje, te kako se definira što donosi moda sljedeće sezone?

Prema stručnjacima definiranje novih trendova je kompliciran proces koji obuhvaća i brojna istraživanja i timski je rad.
Prije prvih modnih revija, kada se kreacije predstavljaju za sljedeću sezonu, a to je 6 mjeseci prije nego krenu u prodaju, stilski uredi i agencije za prognoze zajedno rade na stvaranju budućih mogućih trendova. Postoje agencije i uredi koje se bave istraživanjem i praćenjem što se odvija na modnoj sceni, ali i na ostalim područjima u cijelom svijetu, te stvaranjem trendova. Okupljaju dva puta godišnje, uspoređuju što se događa širom svijeta, u kom se smjeru kreće moda, što se izdvojilo, što je prihvaćeno, te definiraju određene smjernice ili preporuke.

Uz to, Pantone Color Institute svake godine unaprijed predstavlja boje godine koje utječu na razvoj proizvoda u različitim segmentima, od mode do uređenja doma i pakiranja proizvoda. Pantone Color Institute odabire boje godine koje utječu na sve modne piste i revije koje se kasnije održavaju i predstavljaju kolekcije za sljedeću sezonu.

Povratak na početnu: Moda