19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Moda Milano

Milano je jedan od četiri najvažnija grada mode.

Moda Milano

Moda Milano

Milano je jedan od četiri najvažnija grada mode.

Moda u Milanu većim koracima naprijed krenula je 1935. godina kada je u Torinu osnovano Nacionalno udruženje talijanske mode s posebnom namjenom promicanja talijanske mode. U svijetu mode je do tada bio poznat samo talijanski dizajner Salvatore Ferragamo.
1951. u Firenci je održana prva revija na koju su bili pozvani odabrani kupci i novinari što je nakon velikog uspjeha jedan od bitnih koraka u talijanskoj modi i prepoznatljivosti u svijetu.
Na prijelazu pedesetih i šezdesetih godina dolazi do procvata talijanske mode i modnih revija. Rim se specijalizirao za visoku modu, Firenca za uličnu modu ili “modu butika” dok su se Torino i Milano fokusirali na prêt-à-porter modu.
S ekonomskim procvatom u Milanu dolazi do jačeg razvoja mode te postaje referentna točka za talijansku modu. Na prijelazu sedamdesetih i osamdesetih Milano postaje bitan centar mode poput Pariza, Londona i New Yorka. Tri slavna stilista poznati i kao 3G, Giorgio Armani, Gianfranco Ferré i Gianni Versace učvrstili su status Milana u svijetu mode.

Dva puta godišnje u Milanu se održava Tjedan mode i ubraja se među 4 velika Fashion week-a (uz one u Parizu, New Yorku i Londonu).
Prvi modni tjedan u Milanu se održao 1958. godine. Od tada se održava dva puta godišnje kada brojni luksuzni brandovi predstavljaju kolekcije za sljedeću sezonu.
U Milanu se može pronaći sve stilove i moda za sve ukuse i za svaki budžet. Milano je prepun izloga od najboljih svjetskih dizajnera do jeftinijih popularnih brandova. Upravo je i to jedan od razloga zašto je Milano postao jedno od bitnih i zanimljivih odredišta za shopping.

Versace moda proljeće ljeto 2021:

Moda Milano Moda Milano Moda Milano Moda Milano Moda Milano

Povratak na početnu: Moda