Moda Milano

Moda Milano

Moda Milano

Moda Milano

Milano je jedan od četiri najvažnija grada mode.

Moda u Milanu većim koracima naprijed krenula je 1935. godina kada je u Torinu osnovano Nacionalno udruženje talijanske mode s posebnom namjenom promicanja talijanske mode. U svijetu mode je do tada bio poznat samo talijanski dizajner Salvatore Ferragamo.
1951. u Firenci je održana prva revija na koju su bili pozvani odabrani kupci i novinari što je nakon velikog uspjeha jedan od bitnih koraka u talijanskoj modi i prepoznatljivosti u svijetu.
Na prijelazu pedesetih i šezdesetih godina dolazi do procvata talijanske mode i modnih revija. Rim se specijalizirao za visoku modu, Firenca za uličnu modu ili “modu butika” dok su se Torino i Milano fokusirali na prêt-à-porter modu.
S ekonomskim procvatom u Milanu dolazi do jačeg razvoja mode te postaje referentna točka za talijansku modu. Na prijelazu sedamdesetih i osamdesetih Milano postaje bitan centar mode poput Pariza, Londona i New Yorka. Tri slavna stilista poznati i kao 3G, Giorgio Armani, Gianfranco Ferré i Gianni Versace učvrstili su status Milana u svijetu mode.

Dva puta godišnje u Milanu se održava Tjedan mode i ubraja se među 4 velika Fashion week-a (uz one u Parizu, New Yorku i Londonu).
Prvi modni tjedan u Milanu se održao 1958. godine. Od tada se održava dva puta godišnje kada brojni luksuzni brandovi predstavljaju kolekcije za sljedeću sezonu.
U Milanu se može pronaći sve stilove i moda za sve ukuse i za svaki budžet. Milano je prepun izloga od najboljih svjetskih dizajnera do jeftinijih popularnih brandova. Upravo je i to jedan od razloga zašto je Milano postao jedno od bitnih i zanimljivih odredišta za shopping.

Versace moda proljeće ljeto 2021:

Moda Milano Moda Milano Moda Milano Moda Milano Moda Milano

Povratak na početnu: Moda 

Ostavite komentar

*