S lakoćom održavajte ormar urednim

S lakoćom održavajte ormar urednim

 

-1- Svaki mjesec se posvetite jednoj kategoriji odjevnih predmeta (jakne, suknje, džemperi) i riješite se onoga što više ne nosite. Ako složite odjeću prema vrsti na odvojene police i odjeljke na taj način ćete lakše pronaći ono što tražite, a garderoba će se činiti organiziranijom.

-2- Pokušajte svu garderobu držati na vidljivom mjestu umjesto da vansezonsku odjeću spremate u skladišta. Na taj način nećete imati dojam praznog ormara, što će spriječiti nepotrebnu kupovinu, te također prisiliti vas da u ormaru držite samo ono što zapravo nosite.

-3- Razmišljajte praktično. Odjeća bi vam trebala pristajati, biti udobna i odgovarati vašem životnom stilu. Nema nikakve svrhe od čuvanja komada odjeće koji više ne idu uz vaš životni stil.

-4- Odjeću posložite tako da se sve vidi. Vidljivost je vrlo važna. Ako nešto ne možete vidjeti zaboravit ćete i da imate taj odjevni predmet.

-5- Nemojte čuvati neke stvari samo zbog toga što se nadate da ćete jednom ponovno u njih stati ili da će se vratiti u modu. Kada se neki kroj vrati u modu obično je moderniziran, tako da stara odjeća i dalje izgleda staromodno.

-6- Sigurno ste čuli za pravilo da ako nešto niste nosili dvije godine bacite to. Ako vam se ovo pravilo čini pomalo pretjeranim produžite ga na tri godine, ali nakon toga donirajte ili bacite.

Ostavite komentar

*