16 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kakve maske nose poznate zvijezde od Jennifer Aniston do Kim Kardashian

KIM KARDASHIAN

Kakve maske nose poznate zvijezde od Jennifer Aniston do Kim Kardashian

I dok su neke zvijezde poput Gwyneth Paltrow u veljači kritizirane zbog nošenja maske, danas je među zvijezdama nošenje maski gotovo stvar opće kulture.

Mnogi se pitaju što se u međuvremenu promijenilo. Zašto se prije nekoliko mjeseci kritiziralo, a danas pozdravlja nošenje maski i kod zvijezda?

U najviše slučajeva promijenio se tip maske koju nose. Dok se na početku krize kritiziralo uglavnom zvijezde koje su se odlučile za kirurške maske i N95, te na taj način doprinosile nestašici zaštitnih maski među populacijom kojoj je nužna i medicinskim osobljem, danas većina zvijezda nosi pamučne maske, koje su postale gotovo modni dodatak.

Posebno u Americi, u početcima krize javnost se obeshrabrivala da kupuje zaštitne maske, kako se ne bi produbljivala nestašica opreme među medicinskim osobljem, a pamučne maske se nisu preporučivale jer nije dokazano da mogu u potpunosti zaustaviti viruse.

Međutim, u međuvremenu se stajalište odgovornih promijenilo, zbog saznanja da pamučne maske ipak pružaju nekakvu zaštitu, i ideje kako je ikakva zaštita bolja nego nikakva. Iako pamučne maske, nisu savršene novija istraživanja pokazuju da ipak minimaliziraju širenje virusa.

N95 maske respiratori se i dalje ne preporučuju među općom populacijom.

JENNIFER ANISTON
OLIVIA CULPO
CAMILA MORRONE
CANDICE SWANEPOEL
CHARLI XCX
JENNIFER LOPEZ
EMILY RATAJOWSKI
LINDSEY PELAS
MARIAH CAREY
ALESSANDRA AMBROSIO
EIZA GONZALEZ
KIM KARDASHIAN
KAIA GERBER
VANESSA HUDGENS
LOTTIE MOSS
LUCY HALL
BELLA HADID
CAMILA MENDES
ARIEL WINTER
EMILY RATAJKOWSKI
IGGY AZALEA

https://covermagazin.com/?p=32100