28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Osnovna pravila odijevanja

Iako se uz odijevanje najčešće veže riječ moda, mnogo važnije od mode su pravila dobrog ukusa, odnosno prikladnog odijevanja.

Osnovna pravila odijevanja

Iako se uz odijevanje najčešće veže riječ moda, mnogo važnije od mode su pravila dobrog ukusa, odnosno prikladnog odijevanja.

Najvažnije je pravilo da ne slijedite trendove svjetskih zvijezda koje proglašavaju modnim ikonama i koje su poznate po svome posebnom ukusu za odjeću, jer takva odjeća je uglavnom namijenjena za scenske nastupe i prilagođena isključivo za tu osobu, a nikako nije za ulicu ili svakodnevne večernje izlaske.

Međutim, ne smijete upasti ni u drugu krajnost te izbjegavati sve što je moderno. Dakle najvažnije je da se odijevate prikladno, a iz mode uzmete ono što se vama osobno sviđa i može se povezati s vašom osobnosti.

Najbolje odijevanje je spontano i prirodno.


I kod intimne odjeće potrebno je slijediti neka pravila. Ona ne bi trebala biti vidljiva, a trebala bi biti umjerena. Ekstravaganciju kada je rublje u pitanju nosite ako ste striptizeta ili model.

Čarape morate vrlo pažljivo birati. Preporučuje se njihovu boju uskladiti s bojom hlača ili cipela kako ne bi bile previše uočljive. Bijele čarape, ako su neophodne preporučuje se nositi isključivo s tenisicama ili sportskim platnenim cipelama.

Iako mnogi misle kako je trenirka kao iznimno udobna odjeća samim tim i prikladna za svaku priliku varaju se. Trenirke se nose samo na sportskim terenima ili kod kuće kada ne očekujete nikakve goste. Kao alternativu trenirci po gradu možete nositi hlače od udobnih materijala ili tajice ukoliko su moderne ili vam se sviđaju.

Krznene kapute svakako izbjegavajte. U njima ćete izgledati pretenciozno, ako ne i vulgarno. Krzneni kaput uvijek bolje pristaje životinji nego ljudima. Moderna tehnologija toliko se razvila da samo provincijalci mogu tvrditi kako je krzneni kaput daleko udobniji od umjetnog krzna. Za istu cijenu možete kupiti jednako kvalitetan kaput od umjetnih materijala (eko krzna).

Jeans i kratke kožne jakne prikladne su samo ukoliko vaša građa to dozvoljava, tj. ukoliko ste sitniji i mršavi.

Viske potpetice možete nositi i po dani i za večernje izlaske, pod uvjetom da u njima hodate graciozno i izgledate elegantno.

Ne preporučuje se nositi sunčane naočale u zatvorenim prostorijama, bilo navečer ili po dani, kao ni odjeću s velikim istaknutim logom dizajnera ili poznatog stilista.

Kako kršiti modna pravila i izgledati super