Moderne haljine za proljeće – ljeto 2022. – top 8 trendova –

Moderne haljine za proljeće - ljeto 2022. - top 8 trendova -
Moderne haljine za proljeće - ljeto 2022. - top 8 trendova -

Moderne haljine za proljeće – ljeto 2022. – top 8 trendova –

Ispod je 8 glavnih trendova za proljeće – ljeto 2022. To nisu samo trendovi za haljine, nego će nas pratiti kroz sve odjevne predmete u sezoni proljeće – ljeto 2022, ali budući da su haljine omiljeni odjevni predmet mnogim žena izdvojili smo haljine koje ih najbolje oslikavaju. Možemo reći kako je kroz primjere na haljinama prezentirana moda za proljeće – ljeto 2022.

Već na prvi pogled se primijeti da su moderne haljine s volanima, naglašenim ramenima, te pastelnih ali i jakih boja.

Dužine ove sezone variraju, od mini, do srednje dužine i dugih haljina, a moderne su i one različitih dužina te asimetričnih krojeva.

Moderni materijali su od pamuka, trapera, do lana i čipke. Saten je i ove sezone hit, te neizostavan, posebno za svečane prilike.

Boje variraju od pastelnih do jakih poput dominantne žute, pink ili tirkizne.

-1- Haljine pastelnih nijansi

Mala, midi ili maxi haljin potpuno je svejedno dok su u pastelnim nijansama.

-2- Cvjetne haljine

Cvjetne haljine su hit sezone. Tek smo možda spremili cvjetne haljine koje smo nosili, a sada se one vraćaju ponovno u velikom sjaju. No, cvjetni uzorka je uglavnom prisutan s neutralnijim bojama, dok su moderne jake boje uglavnom jednobojne. Cvjetni uzorak se odlično kombinira s drugim trendovima sezone poput nabora i volana, a čest je kod asimetričnih haljina.

-3- Traper haljine

Moderne su traper haljine svih dužina, a izaberite haljinu prema vašem obliku tijela.

-4- Haljine s naborima na rukavima

Rukavi su bitan element ove sezone za sve odjevne predmete. Bitno je da su izražajni i posebno. Ove sezone je često naglasak na rukavima ili naramenicama, a kod mnogih haljina će to značiti što veće i upečatljivije to bolje.

-5- Jake boje

Haljine u jakim bojama odličan su izbor za one koji ne žele veseo, zaigran ili upečatljiv look. Žutozelena, ružičasta ili tirkizna odlično se uklapaju u proljetnu i ljetnu sezonu. Iako su moderni uzorci, posebno cvjetni, haljine u ovim bojama uglavnom su jednobojne.

-6- Čipka 

Haljine s detaljima od čipke odlično idu za toplo ljetno vrijeme, a ove sezone posebno su moderne u midi i maxi dužini.

-7- Volani i nabori

Volani na rukavima, suknjama, bilo gdje, bitno je da haljina ima volane, da je lepršava i ležerna.

-8- Žute haljine

Trend koji se nadovezuje na trend jakih boja su žute haljine. One su vesele, svježe, ljetne, a možete se odlučiti za zaigranu ili ozbiljniju varijantu. Haljine u jakim žutim bojama su prisutne i kod dnevnih i kod svečanih haljina. Mogu varirati od klasične žute, do zlatne, žutozelene…

Moderne haljine za proljeće i ljeto su raznovrsne, bitan je ukupan look, a ne samo izbor haljine. Bez obzira na stil koji netko preferira ove sezone može za sebe pronaći haljinu, cvjetna, traperi ili od čipke, ove sezone s haljinama je teško pogriješiti.

Moderne su haljine s volanima, naborima, ali i od čipke, kao i jednostavnih linija, te haljine tipa košulja. Kožne haljine su i dalje prisutne, a sve su češći i ukrasi na haljinama.

Za posebno moderan dojam mogu se izabrati haljine koje kombiniraju nekoliko trendova, a vrlo česte su kombinacije i više od tri trenda na jednoj haljini.

Odlična stvar je da su moderne haljine i jakih i neutralnih boja, a vesele boje su odličan izbor za proljeće i ljeto.

Slični trendovi su prisutni i kod dnevnih i kod svečanih haljina, no ove sezone se tek neke haljine mogu nositi za obje prigode, ipak su svečane haljine napravile odmak od dnevnih haljina. Iako su prisutni kod oba tipa haljina skoro isti stilovi, oni su primijenjeni na različite načine.

Vzano:

Ostavite komentar

*