Kako odabrati prave naušnice

Kako odabrati prave naušnice

Prave naušnice mogu popraviti vaš izgled i pretvoriti običan u savršen look. Ali samo ako ne pogriješite s odabirom. Naušnice je potrebno uskladiti s odjećom, prilikom, ali i frizurom.

Naušnice možete uskladiti s bojom odjeće

 

Za podignutu kosu najlakše je odabrati naušnice, jer gotovo da pristaju svi stilovi. Za svečanije prilike odaberite naušnice od plemenitih materijala, a za manje svečane možete nositi i bižuteriju.

Postoji nekoliko načina na koje možete uskladiti naušnice s frizurom i oblikom lica.

Prvo razmislite o obliku lica. Ukoliko imate lice okruglog oblika trebali biste izbjegavati okruglaste naušnice. Ako imate izduženo lice izbjegavajte duge naušnice koje vise  jer će kreirati dugu vertikalnu liniju.

 

Kako odabrati naušnice prema frizuri

Prema dužini kose vrijedi pravilo da što je duža kosa, to možete nositi i veće naušnice. Uz kratku kosu ne odgovaraju velike naušnice, pa će nešto jednostavniji oblici bolje pristajati.

Iznimka su svečani lookovi

Dužoj kosi pristaju svi oblici i dužini, a birat ćete prema osobnim preferencijama i obliku koji vam najbolje pristaje.

Da bi vam naušnice još bolje pristajale uskladite ih s bojom kose. Dragi kamen u sličnoj nijansi poput vaše kose ili komplementarnoj boji učinit će da i frizura i naušnice bolje izgledaju.

 

Također, naušnice možete odabrati prema boji očiju. Zelene naušnice nevjerojatno će istaknuti zelene oči, plave naušnice plave oči, a smeđe naušnice smeđe oči.

 

Ostavite komentar

*