Frizure i šminka za svaku priliku

Frizure i šminka za svaku priliku

Kako nas percipiraju drugi utječe na odluke koje oni donose, pa nije čudno da se u različitim prigodama preporučuje različit stil.

Ako želite dobiti posao

 

Frizura: Ključ dobre frizure na intervjuu za posao je u profesionalnom izgledu. Kosa mora biti čista, uredna i jednostavna. Sklonite je s lica i nemojte da vam šiške upadaju u oči.

Šminka: Šminku smanjite na minimum. Koristite kvalitetan temeljni make-up, puder i rumenilo, a ostatak neka bude što neutralniji. Za oči koristite sive i smeđe tonove, a za usne sjajila i ruževe prirodne boje usana.

Ako želite tražiti povišicu

 

Frizura: Nadređeni vas vidi vjerojatno svaki dan, pa nemojte pokušavati eksperimentirati. Frizuru namjestite uobičajeno kako je nosite svaki dan. Ako imate kovrčavu kosu, kovrče nosite i taj dan. Nemojte izgledati kao da ste se posebno potrudili.

Šminka: Kao i s frizurom, susret s nadređenim nije trenutak za isprobavanje novog ruža koji ste kupili preko vikenda. Jednostavna i suptilna šminka je najbolja opcija. Maskara i sjajilo pomoći će da održite izgled neutralnim.

Ako želite da vas pozove na spoj


Frizura: Ključ je u samopouzdanom izgledu. Pokažite dečku koji vas zanima svoju seksi stranu kovrčama i volumenom u kosi. Korijen kose sušite s velikom okruglom četkom, te upotrijebite i sprej za volumen kose.

Šminka: Zabavite se šminkanjem, ali budite svoji. Nemojte posuđivati tuđu šminku, jer osim mogućih iritacija riskirate i to da ćete se prečesto pogledati u ogledalo.

Ako želite drugi spoj

 

Frizura: Neka frizura bude jednostavna, a ipak seksi. Nemojte ni slučajno napraviti uštogljenu frizuru s kojom izgledate kao da idete na maturalnu zabavu, nego jednostavnu frizuru koja ga neće preplašiti. Nemojte skupljati kosu u punđu  jer većina dečki ne voli punđe.

Šminka: Slobodno malo unaprijedite uobičajeni izgled. Stavite crveni ruž ili malo jače našminkajte oči. Ipak, nemojte kombinirati oboje kako ne biste izgledali pretjerano.


Komentari

Odgovori

*