Što ne nositi u ured ovog ljeta

Što ne nositi u ured ovog ljeta

Svake godine ljeto nosi i dilemu što je prikladno nositi u uredu,  a što ne. Mnoga poduzeća imaju dosta stroga pravila o tome što nije dozvoljeno, ali ako ipak sami trebate procjenjivati  slijede neke smjernice.

–    Šorc  ove godine nije u potpunosti  neprikladan za ured kao ranijih godina i mnoga velika poduzeća su ga maknula sa popisa zabranjene ljetne odjeće. Ipak, nemojte nos kratki šorc, neka to više budu kratke hlače bermuda dužine kao sastavni dio odijela.
–    Mini suknje i haljine nemojte nositi u ured. Ni jedan odjevni predmet koji nosite u ured ne bi trebao biti kraći od  10 cm iznad koljena. S nešto kraćom suknjom se možete izvući zimi kada je nosite  na tajice ili deblje hulahopke, ali ljeti ne, posebno na gole noge.
–    Japanke. Japanke nisu prikladna odjeća za ured. One izgledaju vrlo neprofesionalno i previše opušteno.
–    Majice s tankim naramenicama  (tregerima, bretelama)  nikad nemojte nositi kao samostalan komad odjeće.  One su dopuštene u kombinacijama ispod sakoa ili veste, ali samostalno nisu odjeća za ured.
–    Isto vrijedi i za majice bez naramenica. One također nisu prikladna odjeća za ured.
–    Trenirka nije ni zimi ni ljeti odjeća za ured.
–    Tajice kao samostalan komad odjeće također nisu prikladne za ured. Preko njih biste trebali odjenuti uvijek nešto drugo.

Ostavite komentar

*