Dreft Fashion Week počinje danas

      Nema komentara na Dreft Fashion Week počinje danas

Dreft Fashion Week počinje danas

Zagreb će sljedeća tri dana biti centar hrvatske i europske mode. Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb, internacionalni modno-kulturni događaj koji će se održavati u Hypo Centru od 19. do 21. svibnja.

U tri dana trajanja manifestacije svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 2011/12 predstaviti će 11 domaćih i 8 stranih dizajnera. Prvi dan DFWZ-a otvara domaća dizajnerica Sanja Jakupec sa svojom kolekcijom inspiriranom Japanom i njihovom tragedijom. Dizajnerica je inspiraciju pronašla u snažnoj volj i snazi japanskog naroda da uzdignutih glava izađu iz katastrofe koja ih je pogodila. Njezinu kolekciji posebni naglasak dati će slavna hrvatska harfistica Doris Karamatić koja će dati glazbenu podlogu ovoj zaista impresivnoj reviji. Uz nju vidjet ćemo kako izgleda kolekcija inspirirana apokalipsom u režiji Marie Escote, eminentne španjolske dizajnerice, te kako izgleda Cyber žena budućnosti Jean Pierre Braganze, modnog protežea Karl Lagerfelda. Pobjednica „Pret-a-design“ natjecanja Aba Tomičić predstaviti će svoju veselu, šarenu kolekciju inspiriranu stanovnicima Oza iz popularne dječje priče, dok će Ivan Midžić predstaviti svoju kolekciju nakita od najrazličitijih materijala.  Ines Zrnc Gregorina predstaviti će svoju kombinaciju trapera i zakovica upotpunjenu kapicama sa zanimljivim natpisima.

Uz revije, posjetitelje očekuju i raznovrsni popratni sadržaji, a u British Fashion Shopu Britanske ambasade posjetitelji će moći kupiti kreacije londonskih dizajnera koji gostuju na DFWZ-u.  Svaku večer tu su i već dobro poznati after party-i u kultnim gradskim klubovima.

Svi oni koji nisu uspjeli doći do pozivnica za ovaj modni događaj, moći će pratiti revije putem live streaminga na portalu Index.hr.

Odgovori

*