Koje boje odjeće vas čine debljima?!

Koje boje vas čine debljima?!

Znate li kako određene boje vizualno povećavaju tijelo i čine da se doimate deblje?

Vjerojatno ste već čuli da vas nošenje tamnijih boja čini mršavijima, pa tada stoji tvrdnja kako svijetle boje imaju suprotan učinak.

Ipak,  izbor prave boje prema građi vašeg tijela nešto je kompliciranija stvar, a ovisi o tome jeste li oblika kruške, jabuke ili s oblinama. Dio tijela na kojem nosite najveći dio svoje kilaže utječe na to kako trebate kombinirati boje odjeće.

Oblik kruške

 

Ako imate oblik kruške, tada je područje stražnjice i bokova veće nego gornji dio tijela.

Kako biste vratili ravnotežu ovakvom obliku tijela morate bojama učiniti donji dio tijela manjim, a gornji većim. To bi značilo da biste trebali nositi svjetlije majice na tamnije suknje ili hlače.  Ali osim ako ne nosite uniformu trebali biste izbjegavati nošenje bijelih košulja na crne hlače ili suknju. Radije za gornji dio odjeće izaberite neku drugu svjetliju boju, a po mogućnosti neka bude s mnogo detalja kako bi privlačila pažnju na to područje. Volani, nabori i domišljat dizajn trebali bi pomoći vratiti ravnotežu vašoj liniji.

Dobra opcija odabrati donju tamniju odjeću i gornju svjetlijih nijansi u istoj boji. Kao i nositi uske bluze, a preko sakoe i jaknice.

Oblik jabuke

 

Osobe koje imaju građu jabuke većinu svoje težine nose u predjelu struka.

Izborom prave boje trebali biste kreirati iluziju struka, točnije postići da vam on izgleda uži nego što jest.

To ćete najlakše postići širokim remenom tamne boje, ali izbjegavajte remene s nekim detaljima i držite se što jednostavnijih.

Kako biste učinili vizualno struk tanjim nosite tamnije majice, a ispod nešto svjetliju odjeću. Tamna majica preko svjetlije učinit će trbuh manje vidljivim.

Ako se ne volite isticati, za vas su bordo i modra boja, ali ako vam ne smeta biti u centru pažnje dobro će vam pristajati vibrantne boje.

Obline

Ako imate velike grudi vjerojatno vam mnogo žena zavidi na privlačnoj figuri koju imate, ali pogrešnim odabirom odjeće možete se doimati mnogo deblji nego što jeste.

Izbjegavajte pruge, bijele i pastelne nijanse. Crvena je boja koja odlično pristaje ženama s oblinama, kao i žarko plava, te smaragdno zelena.

Ostavite komentar

*