19 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako nositi torbu?

Modni dodatak i nužni komad istovremeno. Ženska torba je fascinantan...

Kako nositi torbu?

Modni dodatak i nužni komad istovremeno. Ženska torba je fascinantan dio garderobe koji ima svrhu nadopune looka, pa ako se pažljivo izabere može istaknuti ono najbolje na vama, te naglasiti vašu siluetu ili prekriti nedostatke.

Neovisno kakav stil preferirate, klasični ili opušteniji, prava torba ga može dovesti do savršenstva.

Savjete kako nositi žensku torbu u ruci potražite ovdje: Kako se nose ženske torbe? A ispod pročitajte kako torbu uklopiti u svoj look.

Izražajne torbe

Životinjski uzorak i živahne boje privlače pozornost. Ako volite ovakve torbe tada znate da će vaš look biti primijećen. Stoga se pripremite na poglede.

Ako izaberete torbu u žarkoj boji, neka vam odjeća bude kontrastnih boja ili neutralnih kako bi naglašavala uzorak na torbi.  Izbjegavajte kombiniranje boja istog spektra.

Torbe s uzorkom nikad ne biste trebali nositi na odjeću s uzorkom, jer to vrlo rijetko može biti pogođena kombinacija i češće bude totalna katastrofa. Najjednostavnije je izabrati odjeću u jednoj boji ukoliko vam torba ima izražen uzorak.

Pismo torbe

Pod pismo-torbama podrazumijevaju se torbe koje se nose u ruci i nemaju remen, a budući da su prvotno takve torbe dosta podsjećale na pismo takav naziv se očuvao, iako današnje pismo torbe imaju potpuno drugačije oblike. Takve torbe mogu biti od kože, satena, perlica, baršuna ili pletene.

Pismo torbe lako stanu u ruke, a cjelokupnom looku daju vrlo profinjen izgled. Ako ih nosite na svečane prilike, poput vjenčanja birajte one manje, a za večernji izlazak u grad, dopuštene su sve veličine. Za dnevni look ćete vjerojatno izabrati nešto praktičniju pismo torbu u koju stane više stvari opuštenijeg izgleda.

Retro torbe

Torbe s resama, indijanskim uzorkom, pletene ili druge retro uzorka trenutno su vrlo trendi. Vintage je uvijek dobar izbor, naravno, ako ga znate nositi. Vintage torbe nemojte nositi na retro odjeću jer ćete izgledati vrlo staromodno, nego kombinirajte vintage s modernim komadima. Takve torbe nosite na jeans, pamučne majice, dječački sako i sl.

XXL torbe

Velike torbe odličan su izbor za dnevni look. Otkako su se pojavile na modnoj sceni svake sezone im se predviđa povlačenje iz mode, međutim zbog svoje praktičnosti, ostaju vrlo nosive.

Ako se odlučite za veliku torbu izaberite neku vesele boje i lakšeg materijala, jer ćete tako dobiti dorađen, a vrlo casual look. Izbjegavajte velike torbe od teške kože ili krzna.