18 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

I dalje nemate ništa obući?

Kupili ste nekoliko ključnih komada za sezonu, potrošili planirani budžet...

I dalje nemate ništa obući?

Kupili ste nekoliko ključnih komada za sezonu, potrošili planirani budžet, ali i dalje kada otvorite ormar pomislite kako nemate ništa obući. Ormar je pun, ali ništa ne možete iskombinirati.

Možda jednostavno ne znate iskoristiti ono što imate u ormaru? Slijede savjeti koji će vam pomoći izvući ono najbolje iz onog što imate.

– Detoksikacija odjeće –

Angažirajte prijateljicu da vam pomogne proći kroz vašu garderobu. To je cjelodnevni projekt, pa je upozorite da će trajati. Postoje određena pitanja koja vam mora postaviti:
„Kad si posljednji put to nosila?“ „Možeš li se uvući u to?“ „Zbog čega to ne nosiš?“ „Može li se to uz pomoć nekih novih detalja učiniti nosivim?“

Napravite tri hrpe: odjeća koju ćete zadržati, odjeća koju ćete baciti ili darovati i odjeća koju treba preurediti.

Na prvoj hrpi treba biti sve čisto i dobro vam pristajati. Drugu hrpu nemojte zadržavati u domu, pa ni u skladištu. Treća će zahtijevati vašu angažiranost kako biste mogli komad po komad prebaciti na prvu.

– Popravci –

Ponovno zašite izgubljene gumbe, uvucite konce koji vise, podrežite mucice. Možda će nekim komadima trebati i profesionalni popravci. Možda želite neki komad skratiti ili suziti. Dobro provjerite i podstavu, možda je treba zašiti.

Nemojte baciti dobar kaput ako je podstava poderana. To su popravci koje je moguće učiniti.

– Preuređivanje –

Možda imate neke dobro očuvane odjevne predmete, ali izgledaju dosta staromodno. Takvoj odjeći možete dodati remen, skratiti rukave, dodati detalj. Trenutno je čipka vrlo moderna pa staru suknju možete ukrasiti čipkastom trakom…

– Kombiniranje –

Vrijeme je da isprobate nosive kombinacije. Probajte pred prijateljicom točno što ćete nositi za koju priliku. Na koje hlače vam idu koje majice i koje cipele. Neka prijateljica kaže koje se njoj najviše sviđaju, a one koje se poklapaju s vašim ukusom i u kojima se jako dobro osjećate zapamtite. Njih iskoristite kao joker kada se ne možete sjetiti što biste obukli ili vam se čini kako vam to jutro ništa ne pristaje.

– Pohranjivanje –

Odjeću koja ne pripada sezoni složite u kutije i spremite. Pobrinite se da je sve apsolutno čisto. Bolje je držati garderobu u prozračnim kutijama umjesto najlonskim. Također, dobar izbor su i vakumirane vreće jer uz njihovu pomoć štedite prostor.