29 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako izgledati odlično?

Odličan izgled najmanje je robovanje modi, a najviše ima veze s načinom na koji kombinirate odjeću. Ako slijepo pratite modu, tada se gubite u masi, ali jednako tako nije dobro ni ignorirati modu, jer postajete „zastarjeli“...

Kako izgledati odlično?

Odličan izgled najmanje je robovanje modi, a najviše ima veze s načinom na koji kombinirate odjeću. Ako slijepo pratite modu, tada se gubite u masi, ali jednako tako nije dobro ni ignorirati modu, jer postajete „zastarjeli“.

Bez obzira odijevali se za posao, kavu, sport ili koncert, ako želite izgledati odlično morate modu prilagoditi sebi i prilici.

Najnoviji modni trendovi mogu biti zabavni, ali ni iznimno moderan modni dodatak ili odjevni predmet neće vam pomoći da ostavite dojam, ako ga ne znate nositi.

Ako želite izgledati odlično:

– Riskirajte, ali nemojte pretjerivati.

– Nemojte se ustručavati nositi uočljive boje i velike modne dodatke.

– Neka vaš ormar bude balansiran miks chic, klasične, moderne i sezonske odjeće.

– Nemojte nositi zimsku odjeću ljeti, jer time ne pokazujete osobnost, nego da se ne razumijete ni u tkanine, ni prirodu.

– Nemojte nositi dječje ukrase za kosu, ni haljinice, bez obzira što neke zvijezde to rade.

– Nemojte se pred ozbiljnim ljudima, roditeljima i rođacima odijevati vulgarno.

– Ako vam se nešto ne sviđa, nemojte to nositi bez obzira na trendove, ukoliko vam se nešto sviđa to nosite bez obzira na trendove.

– Manje je više. Ako niste sigurni je li neki komad previše, tada ga nemojte odjenuti.

– Težite kvaliteti. Riječi „jeftino“ i „dobro“ rijetko stoje zajedno. To ne znači da trebate kupovati samo najskuplje komade, nego da trebate pronaći optimum između cijene i kvalitete. Kupite nešto jeftinije, kako biste imali novaca za nešto skuplje.

– Nemojte nositi staru odjeću koja se vratila u modu. Ta odjeća se nije vratila u modu, nego slična. Sigurno postoje neki sitni detalji koji kvare dojam, iako vi ih možda ne primjećujete.

– Nemojte kopirati ono što vidite na zvijezdama, nego kod njih tražite inspiraciju. Ta odjeća je prilagođena njihovom stilu i njima stoji dobro, ne vama.

– Ako ne biste nikad obukli ono što vidite na reviji nekog dizajnera, to je sasvim normalno. Revija je umjetnička izložba na kojoj dizajneri pokazuju svoje umjetničko-kreativne sposobnosti, ali možete vidjeti u kojem smjeru se kreću trendovi i izabrati komade koji bi se uklopili u vaš stil.

– Ne možete reći, da vam se ne sviđa ovogodišnja moda. Svake sezone toliko dizajnera pokaže mnoštvo svojih modela, da se sigurno može naći dovoljno toga da osvježite svoj look, a da i da dalje ostanete svoji.

– Ukusi se razlikuju. Nemojte očekivati kako će se vaša odjeća svima svidjeti.

– Neke stvari se ne vide, ali primjećuju. Izaberite donje rublje koje će posebno istaknuti vaše atribute.

– Stavite naglasak na ključne stvari. Kaže se da su cipele i srce jedine slabe točke žena. Cipele se bar mogu kupiti, pa na njima nemojte štedjeti.

– Na početku i na kraju odijevanja svaki put si postavite pitanje „Gdje idem?!“. Ako odlučite obuti ubojito visoke potpetice na roštiljadu, bez obzira što bi u svakoj drugoj prilici u tim cipelama vaše noge izgledale odlično, na travi ili pijesku ćete u najmanju ruku izgledati nestabilno. Postoji stara poslovica koja kaže da se čovjek hrani kako može, a odijeva prema prilici.