Modna kuća “MAKS Design” predstavila je novu, uvijek autentičnu kolekciju

Jedna od najupečatljivijih i od modnog svijeta prepoznata kao najautentičnija domaća dizajnerica, Saša Maksimiljanović, predstavlja novu zimsku kolekciju.

Još davne 2004. godine kada je stala na mjesto glavnog dizajnera kuće “MAKS Design” osnovane 1971. godine svojom je osobnošću nadogradila brend jednim sasvim novim, pomalo pomaknutim i avangardnim pristupom. Iako je do tada kuća “MAKS” bila prepoznata kao jedan od najstarijih u Zagrebu pa je i njihov dućan bio tek treći dizajnerski dućan hrvatske prijestolnice, ona ga je transformirala i uspješno odvela u novi milenij. Od tada niže uspjehe, kako na domaćem, još i više na inozemnom tržištu.

U skladu sa svojim duhom, novu kampanju naziva odvažnim nazivom “Apocalypto”. U njoj možemo pronaći njen već dobro poznat potpis koji se lako zamjećuje u arhitektonski krojenim kaputima i zimskim jaknama modularnog tipa. Kod izrade odjevnih predmeta posebnu pažnju pridaje kvaliteti materijala za koje smatra kako moraju pridonijeti udobnosti i posebnosti odjevnih predmeta.

– Ostala sam vjerna prirodnim materijalima poput pamuka i vune u meni svojstvenoj crnoj, no ovog puta i sivoj te srebrnoj boji. Poigrala sam se njima tako da sam kragne kaputa konstruirala na način da se lako transformiraju u šalove, dok predimenzionirane kapuljače također služe kao sjajna zaštita kod hladnog vremena. Ono što moram istaknuti jest limitirana kolekcija čizama i cipela koje su u potpunosti ručni rad – istaknula je Saša.

U glavnoj ulozi modne heroine Sašine Apokalipse našla se Anita Matić Delić, članica ansambla zagrebačkog kazališta Kerempuh, koja je ove godine proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’ Romana Nikolića.
Šminku za Apocalypto potpisuje Ela Milković, dok je za fotografiju zadužen Šime Eškinja.


Komentari

Odgovori

*