Sarah Josipović: FWZ je najsličniji londonskom

Sarah i Suzy Josipović

Sarah-josipovic-2

Sarah Josipović: Fashion week Zagreb je najsličniji londonskom

Na sinoć održanom welcome partiju razgovarali smo s mladom direktoricom Dreft Fashion Weeka Zagreb, Sarah Josipović, o njenom stilu i pogledima na modu.

Budući da je Sarah jedna od, ako ne i osoba s najviše stila u Hrvatskoj, te odjećom koja je u modnom smislu uglavnom  korak ispred hrvatskih dizajnera, pokušali smo otkriti tajnu njenog looka.

Sarah i Suzy Josipović
Sarah i Suzy Josipović

Gdje tražite inspiraciju za svoj stil?

Inspiraciju za stil tražim u tome da mi bude ugodno. Ne tražim ni u našim ni stranim dizajnerima. O njima sve znam, ali samo zbog toga što se tim bavim. Ali da se slučajno tim ne bavim, nisam netko koga zanima moda. Imam svoj stil. Tako da je on nekad sportski, nekad ležeran, a nekad sam šminkerica u cipelicama na visoku potpeticu… Skupljam cipele, imam ih preko pedeset, ali ih ne nosim, jer me bole noge u njima. Nakit također ne nosim previše, jer nikad nisam na istom mjestu, a onda me sve to smeta.

Vjerojatno ipak neku odjeću od naših dizajnera imate?

Od naših dizajnera koji će predstaviti svoje kolekcije na Fashion Weeku imam neke stvari od Marine Prevolšek i Ines Zrnc Gregorina, ne bi ih inače izdvojila jer su mi i mnogi drugi inače super, ali jednostavno, ili nikad nisam ništa od njih kupila ili mi oni nikad ništa nisu poklonili. To je zbog toga što nemam vremena. Jedino tijekom Fashion Weeka i vidim njihovu odjeću.  Dosta toga mi se svidi, onda kažem da ću otići u dućan i kupiti nešto, ali nikad ne stignem.

Ove sezone ste bil na londonskom Fashion Weeku?

Da, ove sezone sam bila na Fashion weeku u Londonu, a Suzy je bila na milanskom, ove godine nismo išli u New York, kao ranijih godina.

Jeste li prenijeli neke ideje u Zagreb?

Svakako da jesmo. Zagreb je najsličniji Londonu jer izlažu mladi dizajneri, imamo natjecanja mladih i čisto produkcijski smo dosta slični. Ali tamo odemo i zbog kontakata. Neki dizajneri koji su tamo izlagali ove sezone su ovdje.

Ove sezone Fashion Week nudi brojne novosti. Svi oni koji ne dođu u Balon Boćarskog doma moći će pratiti revije na Trgu bana Josipa Jelačića uživo iz Balona, na velikom ekranu DFWZ TV-a. A svi koji se tijekom tri dana trajanja Fashion Weeka zateknu na glavnom zagrebačkom trgu moći će tijekom cijelog dana uživati u najboljim isječcima od prethodnog dana

Revijalni dio otvorit će uvijek intrigantna Ivana Popović, a zatvoriti VIP gost DFWZ, trenutno jedna od najvećih britanskih dizajnerskih zvijezda – Body Amr. Istovremeno, putem live streaminga revije će se prenositi na službenoj DFWZ web stranici.

Od inozemnih dizajnera, svoj dolazak najavili su i Cristina Miraldi i Mauro Gasperi iz Italije, vjerni gost FWZ – Louis de Gama i The Rodnik band iz Velike Britanije, Maru Chiara iz Francuske, beogradske dizajnerice Marina Milovanović i Nataša Šarić te mlada zvjezda Marko Mitanovski koji se vinuo u modnu orbitu kreirajući za Lady Gagu

Postavljanjem FWZ cornera na glavnom zagrebačkom trgu nastavlja se humanitarna akcija za pomoć centru Sve za nju, namijenjenom za psihološku pomoć ženama oboljelim od karcinoma. FWZ corner informirat će žene o radu i mogućnostima koje im Centar pruža te educirati ih o prevenciji ove zloćudne bolesti.

Ostavite komentar

*