28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Haljine za svadbu – najljepši trendovi sezone

Za mnoge goste na vjenčanju izbor haljine je bitan, s jedne strane mnogi žele izgledati dobro, no s druge strane i prikladno kako bi upotpunili svečanost mladenaca. Haljine za svadbu bi trebale na određeni način biti svečane, ne moraju biti duge i elegantne svečane haljine, ali radi se o svečanosti vjenčanja, te bi i odjeća trebala biti u tom stilu. Haljine za svadbu mogu biti duge elegantne, večernje haljine, ali i koktel haljine, čak i dnevne ili poslovne haljine, ali kombinirane s odgovarajućim modnim dodacima i cipelama.

Haljine za svadbu – najljepši trendovi sezone

Za mnoge goste na vjenčanju izbor haljine je bitan, s jedne strane mnogi žele izgledati dobro, no s druge strane i prikladno kako bi upotpunili svečanost mladenaca. Haljine za svadbu bi trebale na određeni način biti svečane, ne moraju biti duge i elegantne svečane haljine, ali radi se o svečanosti vjenčanja, te bi i odjeća trebala biti u tom stilu.

Haljine za svadbu mogu biti duge elegantne, večernje haljine, ali i koktel haljine, čak i dnevne ili poslovne haljine, ali kombinirane s odgovarajućim modnim dodacima i cipelama.

Izbor haljine za svadbu kada ste gost na vjenčanju može biti prilično širok pojam.

Izbor haljine ovisi o lokaciji, to može utjecati na izbor koktel ili svečane haljine, kao i na dužinu rukava. Ukoliko je lokacija u prirodi ili na otvorenom drugačije je od lokaciju u zatvorenom.

Na izbor haljine utječe i da li ste bliža rodbina, kuma, mama od mladenke, sestra… Za njih vrijede ipak malo drugačija pravila izbora haljina za svadbe te se u pravilu radi o nešto elegantnijim haljinama nego što biraju ostali gosti.

Općenito se oko bijele boje za goste na vjenčanju vode polemike, te je za neke potpuno neprikladna dok ej drugima prihvatljiva. Ukoliko ne želite ulaziti u polemiku, tada bi bilo bolje zaobići bijelu boju. Na kraju krajeva, ako ne znate što mladenka misli o haljinama u bijeloj boji na tuđem vjenčanju, bolje izabrati neku drugu boju.

Moderne boje ove sezone variraju od romantičnih, svijetlih, pastelnih nijansi, do jakih boja poput smaragdne, plave, pink, žute, do tamno plave i crne.

Volani, naglašeni rukavi i naramenice, haljine na jedno rame… moderni krojevi ove sezone su zaista raznoliki.

Moderni materijali uključuju saten, čipku, te sjajne materijale.

Plave elegantne haljine za svadbu

Plava boja u svim nijansama plave je jedna od hit boja sezone. Uz to ona je elegantna, a ovisno o tenu mogu se birati nijanse. Moderne plave haljine su svih dužina, te različitih krojeva.

Elegantne haljine za svadbu u zlatnim nijansama

Srebrne, zlatne, brončane, te općenito sjajne haljine ove sezone su jedan od dominantnih trendova. Prednost ovakvih boja i materijala je što je kroj u drugom planu, dominira boja, te se bez puno truda može dobiti elegantna kombinacija.

Žute elegantne haljine za svadbu

Žuta boja je vesela, a istovremeno može biti i elegantna. S ovom upečatljivom bojom bez obzira na kroj možete biti primijećeni, a moderan dojam je zagarantiran. Prednost žutih haljina je što djeluju elegantno, ali nisu klasična elegancija.

Ružičaste haljine za svadbu

Pastelne nijanse su ove sezone hit na svim područjima pa tako i za svečane haljine, ali i za dnevne. Pastelne nijanse mogu biti i druge, ružičasta, ljubičasta ili neka druga pastelna nijansa, izbor je ove sezone ogroman.

Elegantne haljine za svadbu uzorkom

Općenito haljine s uzorkom su nešto manje elegantne nego jednobojne haljine, no ove sezone uzorci, a posebno cvjetni uzorci su prisutni i kod svečanih haljina. Cvjetne haljine se u mnogim slučajevima mogu lako prilagoditi i odjenuti u raznim drugim prigodama. Svečane haljine s cvjetnim uzorkom bit će odličan izbor kada želite haljinu koja na prvi dojam nije nešto što se povezuje s elegantnim haljinama, a istovremeno je elegantna. S cvjetnim haljinama izbor može biti i duga haljina, te krojevi koji bi u nekoj drugoj boji bili prilično elegantni. Odličan odabir za one koji žele elegantan dojam, ali da to nije prva ideja kada se vidi haljina.

Crne elegantne haljine za svadbu

Vezano: