Frizure za kratku kosu – jesen 2021.

Frizure za kratku kosu – jesen 2021.

Bilo mladenačke i razigrane ili za one malo starije frizure za kratku kosu ove sezone su sadržajne i ekspresivno slojevite. Pojavili su se neki novi stilovi, a neke retro frizure su se vratile u modu.

Kratka kosa dopušta ženama slobodu, a i istovremeno mogu izraziti svoju osobnost kroz više stolova nego što mogu i zamisliti, pa ne čudi da su frizure za kratku kosu iznimno popularne frizure. Kratka kosa globalni je trend, kojem nisu odoljele ni mnoge zvijezde, a njihovi fanovi širom svijeta kopiraju njihov stil i njihove ideje za frizure za kratku kosu. Ispod smo izdvojili nekoliko najnovijih frizura za kratku kosu koje su nosile zvijezde posljednjih dana.

Među njima se svakako ističe Wallis Day čija svaka frizura oduševljava.

Ako volite slijediti modne trendove, posebno kada su frizure u pitanju, vjerojatno ste bar jednom poželjeli isprobati neku frizuru koju ste vidjeli na zvijezdama ipak s kratkim frizurama budite oprezni, te bez obzira što izgledaju jednostavno kratke frizure je uvijek zahtjevnije održavati nego dugu kosu, te će se od vas zahtijevati češći posjeti frizeru, ali i češće pranje kose feniranje, a namiještati frizuru proizvodima za stiliziranje ćete morati i po nekoliko puta dnevno.


Vjerojatno već znate kako se po frizuri već može prepoznati i osobnost neke osobe, pa ćete se vjerojatno za kratku kosu odlučiti ukoliko se uklapate u neki od profila osobe koje vole kratku kosu. Mnogi stručnjaci za psihologiju i karakter osoba kažu kako dužina kose više govori o nekoj osobi nego što se može i zamisliti. Budući da, kako smo već iznad spomenuli, kratka kosa zahtijeva češće posjete frizeru i više truda, kratke frizure obično biraju žene koje vole promjene, koje se vole umjetnički izražavati, koje vole brinuti za svoj izgel i vole na neki način biti dotjerana. One koje u sebi imaju još više kreativnosti, vole se isticati i razlikovati od drugih, odlučuju se za alternativne i asimetrične lookove, te pomodne živahne boje.

Jedna od trenutno najpopularnijih frizura za kratku kosu je frizura sa kosim šiškama koje idu preko cijelog čela u jednu stranu.
Frizure za kratku kosu zahtjevne su frizure, ali svoju kratku kosu Demi Lovato izvrsno stilizira i nosi.

Kratka kosa uvijek privlači poglede, čak i kada je najjednostavnija frizura. Bez obzira na vaš tip kose, svaka osoba za sebe može pronaći bar jednu modernu frizuru za kratku kosu koja će joj izvrsno pristajati. Ponekad stanje kose neutraliziraju valovi, feniranje, a ponekad je potrebno bojom ili proizvodima za stiliziranje popraviti stanje kose.

Ukoliko imate tanku ili rijetku kosu također se možete odlučiti za kratke frizure, a bujniji izgled možete postići češćim feniranjem, uvijanjem kose ili se možete odlučiti i za mini val. Ako ste blagoslovljeni s gustom kosom imate sreću da će vam pristajati gotovo svaka frizura za kratku kosu. Ne morate brinuti o problemima koje imaju žene s kratkom kosom, te će već samim tim ako je čista, vaša kratka kosa izgledati odlično. Obično žene koje imaju gustu kosu uvijek s dugim frizurama imaju osjećaj težine na glavi, kratka kosa rješava taj problem, te su frizure za kratku kosu izvrsno rješenje.

Uglavnom kod dugih i poludugih frizura žene uzimaju kod odabira frizure i oblik lica u obzir, međutim, za kratku kosu više manje oblik lica nije presudan. Pixi je najpopularnija frizura za žene ovalnog i okruglog oblika kose, dok kratke bob frizure treba izbjegavati, posebno ukoliko ih nećete redovito stilizirati kod frizerke koja će neutralizirati dobrom frizurom, te bob frizura neće na licu izgledati poput kape.

Mnoge žene rado bi se odlučile na kratku kosu, ali uvijek su u strahu od rezultata ili toga kako će se osjećati s kratkom kosom. Glavni problem odabira kratkih frizura je strah žena da će izgubiti mnogo na ženstvenosti ili da će završiti sa staromodnom frizurom stila osamdesetih kakve su nosile njihove mame i bake. Zbog toga ne čudi da kratku kosu nose hrabre i samopouzdane žene.


Komentari

Odgovori

*