Zara cipele i sandale 2023. – pregled kolekcije

Zara cipele i sandale 2023. – pregled kolekcije

Zara kolekcija cipela i sandala za proljeće i ljeto 2023. zaista obuhvaća širok raspon obuće, za sve prilike, od svečanih do plaže. Neovisno da li preferirate visoke potpetice ili ravne cipele, ove sezone izbor je odličan. Elegantan i glamurozan stil prisutan je u Zara kolekciji obuće kao i odjeće. Materijali ove sezone su različiti, od kože i brušene kože, do vinila, jute i satena, često ukrašeni šljokicama, perlicama . Ukrasi na cipelama i sandalama su vrlo česti, biseri, lanci, kopče kao i ukrasi od materijala i u boji cipela i sandala. Boje dominiraju neutralne u različitim nijansama bež i smeđe, dok su prisutne i crne, kao i jake boje poput ružičaste, zelene i plave. Vezanje oko noge je također trend koji je ove sezone prisutan na svim tipovima obuće.

Zara ravne cipele i balerinke

Udobne cipele ove sezone u različitim varijantama prisutne su u kolekciji Zara. I dok su neke prilično jednostavne druge su od prošivenih materijala, te s ukrasima. No, ove sezone nisu moderne samo u špic nego i sa zaobljenim vrhom. U trendu su cipele koje čak podsjećaju na mušku modu više nego na ženske cipele. Cipele su često klasičnih oblika, ali s naglašenim detaljima. Od kožnih ravnih cipela do brašunastih, izbor je zaista veliki. Moderne ravne cipele obuhvaćaju i mokasinke te espadrile od brušene kože.

Cipele su dostupne u različitim bojama, od bež i crne, do svijetlo plave, zelene…

Ravne cipele/sandale otvorene pete, odnosno natikače ove sezone su u vrlo različitim varijantama, od brušene kože, te od pletenih materijala. Brojni detalji pokazuju dorađenost ovakvih cipela.

Zara elegantne cipele

Klasične elegantne cipele su i ove sezone moderne. Boje su od bež do crne, ali i svijetle pastelne nijanse kao i vibrante boje. Elegantne Zara cipele su pretežno jednobojne.

Potpetice se uglavnom srednje visoke, no ove sezone nisu neobične i jako visoke, a potpetice su često neobičnih oblika. Salonke su često u novim bojama i od novih materijala. Moderni su vinil materijali, ali i saten, te mreža. Često je umjesto ovalnog oblika naprijed V izrez koji se kombinira uz i time naglašava špicasti vrh cipela. Isprepleten uzorak kao i otvorena peta također su vrlo česti.

Zara sandale

Sandale Zara često su ove sezone s preklapajućim remenjem, bilo dva šira ili nekoliko užih.

Prisutni su asimetrični oblici, ukrasi, različiti materijali. Sandale s vrpcama koje se vežu oko noge jedan su od istaknutih trendova. Moderne su i sandale u od prozirnih materijala. Kombinacija jute i vinila s ukrasnim perlicama je model koji objedinjuje nekoliko različitih ovosezonskih trendova.

Ravne sandale su vrlo često klasične papuče, ali su često i elegantne ili neobičnih oblika. Remenčići osim što se neobično isprepliću često se kombiniraju s vezicama oko gležnja i dodatnim ukrasnim čvorovima. Prisutni ukrasi su i lanci, kopče te perle.

Četvrtasti vrh je vrlo upečatljiv i čest ove sezone. Ravne sandale od satena, kao i prirodnih materijala daju mogućnost iskazivanja osobnosti. Juta je čest izbor za potplat. Gumirane ravne sandale su dostupne u različitim bojama, od bež do crne. Općenito srednja smeđa boja dominira.

Zara sandale na visoku potpeticu

Sandale na visoku potpeticu su možda najšareniji dio kolekcije, prisutne su u ružičastoj, žutoj, crvenoj boji. Remenčići i vezanje oko noge su prisutni i kod ovih modela. Ako bi se trebao izdvojiti trend kod sandala na visoku potpeticu tada bi on jednostavno bio: boje i remenčići. Za elegantnije prilike tu su i sandale s metaliziranim izgledom te u zlatnoj boji.

Sandale sa srednjom petom također odlikuju boje, ali i vinil.

Sandale na punu petu

No osim ovakvih moderne su i sandale na punu petu, uglavnom juteni tip, ali i drvene. Na punu petu se mogu ove sezone naći i elegantne sandale.

Zara tenisice

Tenisice su moderne i ove sezone, te su prisutne u kolekcijama skoro svih brandova pa tako i Zare. Kombinacija su tkanine i kože, a moderne su ravne tenisice, ali i one s debljim potplatom. Džon je ponekad robustan, dok je ponekad potpuno elegantan. Dominiraju bijele tenisice, tenisice svijetlih boja, ali i s uzorkom, posebno animal print.

Zara gležnjače za proljeće i ljeto

Gležnjače su ove sezone prisutne u varijantama s mrežom,elegantnih lija te različitih visina potpetice. Čizmice s potpeticom su često s rastezljivim gornjim dijelom te na nozi djeluju poput čarapa budući da lagana rastezljiva tkanina prijanja uz nogu.


Komentari

Odgovori

*