Mornarska majica za 2023. – pregled modernih trendova

Mornarska majica za 2023.

Mornarska majica je univerzalan odjevni predmet koji može poslužiti za različite prilike od sportskih i casual do poslovnih prilika.
Ovisno o tome za što vam treba možete se odlučiti za mornarske majice na pruge ili majice u jednoj boji. Od svog klasičnog izgleda mornarska majica je evolvirala, a pruge su kao temeljno obilježje
Upravo zbog toga što često dominira tamno plava boja ovakav tip majice je prikladan za šetnje gradom, ali i za poslovnu priliku ukoliko preko mornarske majice dodate sako ili vestu.

Myleene Klass, ožujak 2023.
Padma Lakshmi, ožujak 2023.


Mornarska majica je istovremeno opušten i ležeran, ali i elegantan odjevni predmet. Ona se može odjenuti ljeti, a potom i u hladnijim danima poslužiti za slojevito odijevanje.

Mornarska majica je primarno u kombinaciji plave i bijele boje, odnosno s prugama. No, s obzirom na popularnost ove majice ona se razvila i u drugim smjerovima. Osim pruga kombinacija plave i bijele boje može biti i drugačija, gdje je majica pretežno u jednoj boji a detalji su u drugoj boji. Osim plave i bijele boje popularne su i crvena i narančasta boja.

Mornarske majice se odlično kombiniraju s plavom, bijelom, crvenom, žutom i bež bojom. Odlično idu na traperice, lanene hlače, ali i suknje.

Mornarska majica inspirirana je mornarima, te sve što vežete uz mornare možete uklopiti u stil. Ponekad su to jednobojne majice s ukrasima i dezenima poput sidra, broda ili jedra.

Mornarska majica

Mornarska majica je klasično kombinacija bijele i plave boje, uglavnom s prugama. Ovakve majice dolaze u brojnim varijantama, bez tregera, kratki, ali i dugi rukav. Za potpuniji look ukoliko se nose na traperice ili lanene hlače može se na mornarskoj majici napraviti čvor.

Jednobojna mornarska majica

Iako se često povezuje s prugama odlična mornarska majica može biti i jednobojna. Uglavnom se radi o plavoj boji, ali one mogu biti i u bijeloj boji. Često se ovakva majica ističe s detaljima koji se vežu uz mornare i more.

Mornarska majica dugi rukav

Mornarske majice dolaze u svim varijantama pa tako i dužih rukava. Mogu biti u varijantama običnih majica, ali i dukserica i vesti idealnih za prohladne ljetne večeri ali i za sva godišnja doba. Pletene majice od pamuka su odlične za prijelazna razdoblja i promjenjivo vrijeme. Mornarska majica dugi rukav često je u plavoj i bijeloj boji, s prugama, ali su odlične i u varijacijama drugih boja te jednobojne.

Elegante kombinacije mornarski stil

Mornarski stil ne mora uvijek biti ležeran, u različitim kombinacijama mornarska majica može biti vrlo elegantna odjevni predmet.

Mornarska majica u drugim bojama

Mornarska majica može biti u bojama izvan klasične plave i bijele, no tada u pravilu dominiraju pruge kao jedan od simbola mornarske majice. Ovo je odličan izbor za sve koji ne žele klasičan mornarski stil, ali ipak žele odmak od plave boje ili žele nešto drugačiji.

Mornarska majica u više boja

Mornarska majica u više boja nudi raznovrsnost, ali istovremeno i upečatljiv stil. Može se kombinirati sa svijetlim hlačama, trapericama, kao i donjim dijelom u bilo kojoj boji koji je zastupljen na majici.

Mornarska majica ili mornarska haljina

Za one koji žele mornrski look, ali traže nešto drugačije, tada odličan izbor mogu biti haljine u mornarskom stilu. One često nude nešto decentniji mornarski izričaj. Pamučna haljina s V izrezom kakvu se nalazi u kolekciji Saint James je klasik, bezvremenska kombinacija vodoravnih i dijagonalnih pruga. Ona je istovremeno moderna i klasična.

Pamučna haljina s V izrezom kakvu se nalazi u kolekciji Saint James je klasik, bezvremenska kombinacija vodoravnih i dijagonalnih pruga. Ona je istovremeno moderna i klasična. Haljina u klasično plavo bijelim prugama je duža verzija klasične mornarske majice. Mikrofibra koju koristi brand Saint James nudi zaštitu od sunca i UV zraka dvostruko veću od običnog pamuka.

Haljine u mornarskom stilu iz kolekcije River Island su neodoljiv spoj mornarskog i modernog.


Komentari

Odgovori

*