23 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Odlične frizure za svaku dob – kako odabrati frizuru prema godinama

S dvadeset godina je najbolje vrijeme za isprobavanje raznih stilova...

Odlične frizure za svaku dob – kako odabrati frizuru prema godinama

S dvadeset godina je najbolje vrijeme za isprobavanje raznih stilova, poput kratkih frizura. Kosa raste brže i lakše se oporavlja nego u kasnijoj dobi, pa će vaše pogreške izrasti značajno brže. Također, ako ste maštali da postanete plavuša, dodate ljubičasti ili narančasti sjaj,  iz istih razloga je to dobro isprobati u dvadesetim godinama, kao i ultra duge frizure, jer tjeme mladih djevojaka proizvodi više masnoće, pa su veće šanse da će kosa izgledati lijepo i zdravo.

U tridesetim godinama dobro pristaju profinjene i sofisticirane frizure. Šiške u stranu instantno će osvježiti vaš izgled, bez dramatičnih promjena. Svjetliji pramenovi u kosi, olakšat će održavanje ukoliko su se počele pojavljivati sijede vlasi. Blage lokne uvijek izgledaju odlično u ovoj dobi, jer su univerzalne. Obično su žene u tridesetim godinama dosta i poslovno i privatno angažirane, pa im treba frizura koja funkcionira dobro i u večernjim i dnevnim prigodama.

Kako biste u četrdesetim godinama održali zdrav i mladolik izgled kose trebate puno sjaja. U ovoj dobi preparati za blistavost su neizbježni.

Pošto u pedesetim godinama i kasnije sijede vlasi nisu rijetkost već počinju dominirati kosom, trebaju nam nešto svjetlije nijanse boje. Birajte svjetlije tonove i s pepeljastim sjajem, važno je da kontrast između kose i kože bude minimalan. Treba vam frizura koja vam pristaje i koju je lako održavati. U pedesetim nemate više potrebu za dokazivanjem kroz frizure, nego za lijepim i urednim izgledom.