Kompletan vodič za kupovinu – čizme za jesen – zimu 2022 / 2023.

Kompletan vodič za kupovinu – čizme za jesen – zimu 2022 / 2023.

Moderne ravne čizme, gležnjače, te čizme na visoku potpeticu pogledajte ispod. Kako izabrati čizme koje vam odgovaraju, da su moderne ove sezone.

Moderne ravne čizme

Kada su ravne čizmice u pitanju, samo slijedite vlastiti stil i ne možete pogriješiti. Moderne su čizme od kaubojki, gojzerica, klasičnih  Dr Martens, Timberland, UGGsica, Chelsea, do elegantnih nalik na salonke.

Moderne su čizme metalik boje, posebno srebrne i zlatne, ali i neutralne boje brušene kože. Pliš i umjetni baršun izlaze iz mode, posebno ako je u razigranim bojama.  Moderne su i čizme koje izgledom nalikuju na tenisice te čizme s vezicama. Uz čizme koje su cijele metalik, treba primijetiti i kaubojke, koje na prstima imaju metalni ukras, koje se ne viđaju čestou kolekcijama, ali ih poznate osobe i influencerice jako rado biraju ove sezone.

Trend koji je prvi Prada predstavila prije tri godine, te je tada prošao nezamijećeno, ove sezone je uhvatio maha, te se čizmice s mini torbicom ili džepom mogu zaista smatrati hitom sezone.

Moderne čizme na visoku potpeticu

Čak i kod visokih potpetica ove sezone moderan je ležeran i opušteni stil, te čizmice koje izgledaju jako udobno. Naravno, klasične salonke i elegantne čizmice i dalje su u modi za posebne prilike, ali za sve druge modernije su glomazne čizmice koje se ističu već na prvi pogled. Bitno je da čizmice izgledaju dojmljivo i posebno, a sve drugo pada u drugi plan. Ove godine dizajnerski D&G je predstavio čizmice koje su prava umjetnička djela, ukrašena kristalima i dragim kamenjem, ali i čizme traper izgleda, pa je i jedno i drugo ušlo u modu, istina u ublaženom obliku. Moderne su i visoke čizme do oko koljena, ali i čizmice nabranog izgleda koje izgledaju kao da ste spustili do iznad gležnja visoke čizme.

Modrene gležnjače čizme

Obično gležnjače biramo kada želimo udobnu dnevnu cipelu, neovisno s potpeticom ili bez. Tako se i trendovi mijenjaju, koji su zapravo kombinacija dnevnih ravnih čizama i čizama na visoku potpeticu. Ako birate gležnjače za poslovniju priliku ili večernji izlazak odabrat ćete one neutralnijeg izgleda, a za dnevne prilike ravne gležnjače ili one s debljom potpeticom.

Moderne čizme do (ispod/ iznad) koljena

Čizme koje dosežu iznad  koljena  apsolutni su ovosezonski trend. Ako se želite počastiti skupim čizmama za neku posebnu priliku ili želite nekim odjevnim predmetom modernizirati izgled, tada neka budu ove visine. Međutim, i dalje su moderne i čizme visine ispod koljena.

Moderne čizme za kišu

Za kišu su moderne klasične gumenjače iako su nešto modernije one u vedrijoj boji. Poseban trend su gumene čizme s prepoznatljivim šarama ili velikim logom dizajnera ili branda. Jednako su moderne one do koljena kao i gležnjače, a posebno ako izgledaju na prvi pogled kao da su kožne. S tim da je promjena da su gumenjače ili gumene čizme iznimno popularne čizme ove sezone, pa se ne morate ograničiti samo na kišne dane da biste ih nosili.

Moderne čizme za snijeg

Za snijeg su i u ovoj sezoni popularna tri tipa čizama, buce, uggsice i kožne s krznom unutra. Vezice se nameću kao neizostavan trend, bilo da služe svrsi i li se pojavljuju samo kao ukras. Možete eksperimentirati s bojom, iako su standardne smeđe i crne super trendi, njima se u top trendovima pridružuju i metalik boja za snijeg te varijante vojničkih čizmi s krznom unutra.


Komentari

Odgovori

*