Tajna vjenčanog vela Meghan Markle

Tajna vjenčanog vela Meghan Markle

Vjenčanje princa Harrya i Meghan Markle je iza nas, neki su pomno pratili, neki preletjeli okom, ali malo tko nije zapazio jednostavnost vjenčanice, ali i raskoš vela koji je imala Meghan Markle.

Vjenčanicu je  kreirala britanska dizajnerica Claire Waight Keller koja radi za francusku modnu kuću Givenchy.  Veo je u kosi pridržavala tijara Queen Mary.

Meghan Markle je izrazila želju da na svom velu ima 53 države Commonwealtha kako bi joj se na neki simboličan način svi pridružili u ceremoniji. Dizajnerica je odlučila kako će to izvesti tako da na velu budu ručno izvezeni jedinstveni cvjetovi tih zemalja u jedinstvenu cvjetnu kompoziciju.  Na ovaj način Meghan je iskazala svoje zadovoljstvo i odala čast tome što ju je kraljica proglasila mladom ambasadoricom Commonwealtha.

Sve ovo čuvano je strogom tajnom do 12h, na dan vjenčanja, dok Meghan nije ušla u crkvu.

Kažu kako je potrošeno mnogo vremena u istraživanje flore svake od država članica, jer je trebalo izabrati cvijet koji je svojstven za određenu državu.

Veo je 5 metara dug i napravljen od svile. Svaki cvijet je trodimenzionalni, a kažu kako su radnici utrošili sate i sate ručnog rada za ovaj delikatni posao vezenja cvijeća, s tim da su prali ruke svakih 30 minuta kako bi veo ostao čist.

Uz cvijeće  Commonwealtha Meghan je odabrala i dva svoja omiljena cvijeta, jedan koji raste u blizini kraljevske palače, te još jedan koji je svojstven za Kaliforniju gdje je Meghan Markle rođena i odrasla.


Komentari

Odgovori

*