Moderne KRATKE FRIZURE (za 2024.)+ 50 ideja za frizure za žene srednjih godina

Moderne KRATKE FRIZURE

Kao i svake godine moderne su raznolike kratke frizure, ali ipak neki stilovi će se izdvojiti i istaknuti kao top trendovi.

Koji su trendovi za kratke frizura za 2024.

Već je poznato kako glavne trendove nameće, uz ono što stilisti promoviraju, frizure kakve poznate dame nose. Obično frizure koje zvijezde nose, kopiraju žene širom svijeta i takve frizure postaju popularne i moderne. Ispod su najnovije frizure poznatih, a zatim još 10 frizura poznatih iz aktualne sezone, kako biste dobili inspiraciju za svoju kratku frizuru.

Moderne kratke frizure poznatih u 2024.

Frizure aktualne sezone jesen – zima 2023. /2024.

Frizure poznatih iz aktualne sezone.

Ispod je još ideja za kratke frizure poznatih dama koje su nosile kroz ljeto 2022.

50 modernih frizura za žene preko 50 godina

 Ideje za moderne frizure za kratku, bob, poludugu i dugu kosu za žene preko 50 .

Kako starimo struktura kose se mijenja, pa boje kose ili frizure koje smo mogli nositi prije nekoliko godina, jednostavno više nisu za nas. Ispod smo naveli 50 modernih frizura koje su prikladne za žene preko 50 godina, a frizuru za sebe odabrat ćete prema stanju svoje kose i preferencija.

Zbog čega žene preko 50 trebaju drugačije frizure od mladih žena

Žene preko pedeset trebaju svoju frizuru i stil prilagoditi novoj teksturi kose. Ne radi se o tome da za žene preko pedeset jeste ili nije neki stil u smislu prikladnosti, nego jednostavno kosa mijenja teksturu, u pravilu s prorjeđuje i sijedi, a sijeda kosa, pa i ona bojena ima drugačija svojstva od kose mlađih žena. Neke žene osjete manje promjene, neke drastične, kod nekih se one pojave još i ranije, a neke mogu odgoditi promjenu stila sve do šezdesetih pa i kasnije. Sve ovisi o stilu života kakv vodimo i genetici odnosno kvaliteti kose.

Moderne frizure za kratku kosu za žene preko 50

Kratke frizure za žene srednjih godina nešto su jednostavnije od mladenačkih frizura, koje su nešto živahnije i hrabrije, budući da mlade žene više vole isprobavati nove frizure i stilove.

Mnoge žene označavaju brojku 50, razdobljem kada su se stabilizirale. To je vrijeme kada napokon imaju više vremena posvetiti se sebi i uživati u životu. I dok se neke žene preko 50 odlučuju za veliku promjenu, većina ih voli pronaći frizuru koja im odgovara prema tipu kose i životnom stilu, a koju zatim mogu tek malo mijenjati i modernizirati s vremena na vrijeme.

Bob  frizure za žene preko 50

Ako je vaša kosa i dalje zdrava možda je bolje odabrati neku verziju kraćeg boba ili poluduge kose nego kratku kosu, budući da je dužu kosu uvijek jednostavnije fenirati i održavati urednom. Šiške su općenito odlična ideja i čine da svaka žena izgleda mlađe. Kosa žena srednjih godina izgleda odlično kada se postupno šiša, pa razmislite i o stepenastim frizurama.

Frizure za poludugu kosu za žene preko 50

Frizure za dugu kosu za žene preko 50

Je li duga kosa prikladna za žene srednjih godina?

U današnje vrijeme svaka frizura je prikladna za sve žene, pa ukoliko vam stanje kose i vlasišta omogućava da vaša kosa i dalje izgleda lijepo i uredno, nema razloga da ne nosite kosu bilo koje dužine i bilo koji stil. Također možete koristiti neke trikove i vitaminske nadomjeske koji mogu poboljšati stanje kose kako biste postigli ljepši i zdraviji izgled duge kose.

Moderne kratke frizure za djevojke i mlađe žene

Kratke frizure obično su frizure čija je duljina prednjih pramenova do oko uha, tako da se u kratke frizure ubrajaju i kraće bob frizure. Kratke frizure postale su popularne dvadesetih godina, zatim su na neko vrijeme iščeznule, da bi se opet vratile u modu 1953. s Audrey Hepburn. Nakon toga kratke frizure dio su svakodnevnice i nisu izlazile iz mode sve do danas. U svakoj sezoni  uz duge  i poluduge frizure imamo i moderan tip kratkih frizura.

Iako općenito ne bi trebalo biti razlike u frizurama mlađih, žena srednjih godina i starijih žena, one u stvarnosti postoje. Mlađe žene sklonije su isprobati novije trendove, a žene srednjih godina su vjerne klasičnom stilu. Zbog toga smo u prvom redu izdvojili novije kratke frizure koje smo mogli viđati na poznatim osobama u posljednje vrijeme. Ukoliko tražite nešto klasičnije, pogledajte i frizure ispod, koje su također ažurne i moderne, ali nešto neutralnije.