24 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Lacoste

Lacoste jesen - zima 2011/2012.

LACOSTE

René LACOSTE ušao je u legendu tenisa kada je osvojio prvi put Davis Cup 1927. Nakon toga osvojio je mnogobrojne velike turnire poput Roland-Garrosa, dva puta Wimbledon i US Open.

1927. započinje i njegova priča o „krokodilu“. Nadimak „Alligator“ nadjenuli su mu američki novinari, nakon što se okladio s kapetanom francuskog Davis Kupa vezano uz torbu napravljenu od kože krokodila. Obećao mu ju je kupiti ako osvoji vrlo važan meč za njegov tim.

1933. u suradnji s prijateljem André Gillierom, vlasnikom velike tvornice pletenih odjevnih predmeta, pokrenuo je proizvodnju odjeće sa zaštitnim znakom krokodila. Odjeća je bila prvenstveno namijenjena za igrače tenisa, golfa i jedriličare.

Njegove kolekcije revolucionirale su mušku sportsku odjeću. Izbačene su teške tkanine, a prva majica bila je bijela, jednostavna i lagana u usporedbi sa majicama kakve su ranije nosili tenisači, ali je zadržala kvalitetu.

Brand LACOSTE i danas je prepoznatljiv po kvaliteti i udobnosti – karakteristikama kojima se temelji njegova jedinstvenost.