Moda 2023 – 7 odličnih ideja za odijevanje za punije

7 odličnih ideja za odijevanje za punije

Moda za punije posljednjih sezona uopće nije drugačija od mode koja se prezentira u kampanjama za najnovije kolekcije, ali u stvarnom životu osobe punijeg stasa ipak imaju nešto drugačije odabire. Samopouzdane žene naučile su prilagoditi modu svome stasu i uživati u njoj.

-1- Monokromatski look

Kombiniranje uzoraka jako je zabavno, a monokromatski izgled pomaže da vizualno stanjite liniju i da obline ne dolaze do izražaja.

-2- Duge tunike

Duge tunike, bilo da sliče na haljine ili košulje jako su zabavan odabir ove sezone, bez obzira na vaš broj i veličinu.

-3- Haljine na pruge

Ovo ljeto je veselo i razigrano, a haljine na pruge u raznim bojama je ono što vam treba u garderobi.

-4- Hlače dubokog struka

Iako punije osobe izbjegavaju visoki struk, on može izgledati vrlo efektno nosi li ga se na pravi način.

-5- Traper

Traper svaki odjevni predmet čini efektnijim. Bilo da se radi o jakni, tunici, haljini ili hlačama.

-6- Lepršava haljina

Lepršava haljina je neizostavan komad u svakom plus size ormaru. Bez obzira na modu i trendove ovo je odjevni predmet s kojim nikad ne možete pogriješiti.

-7- Crna uska suknja

Crna uska suknja midi dužine odlično pristaje punijim osobama, a dobro će izgledati u svim kombinacijama, pa čak i na kratke topove.

Iako se većina savjeta vezano uz modu za punije svodi na tip savjeta, nosite ovo, nemojte nositi ono, najvažniji savjet koji ćete igdje pročitati je da prihvatite svoje tijelo takvo kakvo jest. Trebali biste znati da možete nositi sve što želite. Postoje neke kombinacije koje mogu istaknuti prednosti, a sakriti neke mane punijeg izgleda, ali to svakako nije jedino o čemu trebate razmišljati, jer je mnogo važnije prihvatiti svoje tijelo i dobro se osjećati u njemu, nego izgledati nekoliko kilograma mršavije. Nema punije osobe koja nije pokušala smršaviti kako bi se uklopila u društvene standarde koje nameće modna industrija, međutim, sada već shvaćamo da je svako tijelo različito i da je sasvim uredu biti i puniji i mršav. Jednom kada prihvatite svoje tijelo i svoj osobni stil to će napraviti pravo čudo za vaš izgled. Naravno, baš kao i visoke žene, mršave žene, niske žene… bit će boljih i lošijih dana, neka odjeća će vam bolje pristajati, druga lošije, ali kad prihvatite svoje tijelo, njegove prednosti i mane, to je čarobni lijek za razvijanje osobnog stila. Svaki dan započnite s mantrom „Moje je tijelo takvo kakvo je, idem ga odjenuti tako da se osjećam dobro”. Mnogo ćete učiniti za svoje samopouzdanje ako prestanete na Instagramu i drugim društvenim mrežama pratiti idealne mršavice, nego pronađete influencerice koje su sličnije vama, malo punije i nesavršene. Tako ćete se okružiti ljudima sličnijima sebi. Shvatiti da uspješni ljudi mogu biti različitih oblika i veličina, a takve osobe vas mogu inspirirati da se okušate u novim stilovima, te pronađete samopouzdanja da odjenete neke stvari za koje ste mislili da nam šanse da biste ih obukli.

Na kraju krajeva kada ne znate što biste odjenuli, odjenite haljinu srednje dužine. Haljine na preklop, lepršave haljine, pa haljine olovka oblika pristaju svima. Važno je da u svome ormaru imate bar jednu haljinu za odgovarajuću sezonu. Kada se ne osjećate zadovoljno, kada vam se čini da izgledate lošije nego inače i kada nemate inspiracije, haljina će popraviti dan. Ako imate dobu haljinu u ormaru tada vam se neće više desiti trenuci da stojite ispred punog ormara i razmišljate kako nemate što obući. Haljina je spas za svaki dan i za svaku priliku. Odjenite je na tenisice za ležernu priliku, na japanke za plažu i šetnju gradom ili na štikle za svečaniji događaj.