45 modernih malih crnih haljina prema obliku tijela

45 modernih malih crnih haljina prema obliku tijela

Ponekad je jednostavnije od raznoraznih dijeta i pokušaja da smršavite odabrati haljine koje će naglasiti ono najbolje na vama. Izbor haljine prema obliku tijela ponekad nije jednostavan, ali može značajno utjecati na ukupan dojam.

Crna haljina je za mnoge prilike dobar izbor, one mogu biti prikladne za ležerne gradske šetnje, ured, ali i za svečane prilike. Osim toga njihova je prednost što se mnogi modeli mogu jednostavno prilagoditi različitim situacijama ovisno o tome uz što ih kombinirate. Ista haljina na ravne sportske cipele ili sandale ili ako je odjenete uz tenisice neće imati isti dojam kao kada se odjene uz visoke potpetice. Također, nakit može odigrati bitnu ulogu kao i odabir torbe. Prednost crnih haljina je što se dobro slažu s mnogim bojama, te ih i na taj način možete prilagoditi kako prilici tako i looku koji želite imati. Remen može biti dodatni element koji čini razliku, te istu haljinu možete pretvoriti u drugačiju korištenjem remena u boji, različitim veličinama remena, kao i mjestom na koji remen stavite.

Crna haljina nije bez razloga popularna već desetljećima, njene prednosti su velike, one mogu trajati i rjeđe izlaze iz mode bez obzira na kroj budući da imaju neutralnu i bezvremensku boju.

Budući da su male crne haljine omiljeni komad odjeće mnogih žena, a prikladne su za raznorazne prilike, ispod dajemo prijedloge malih crnih haljina prema onome što na svome tijelu želite istaknuti.

– Ako želite privući pažnju na ruke –

Tražite asimetrične haljine, haljine bez naramenica, haljine s kratkim rukavima… Haljine bez rukava vizualno podebljavaju ruke, pa ih nosite ako imate prirodno tanke ruke.  Haljine bez rukava i s ukrasima koje privlače pažnju na ruke su posebno popularne ove sezone.

– Ako želite privući pažnju na noge –

Trebate izabrati minice, očito. Također, haljine dužine oko koljena suptilno naglašavaju noge. Noge će posebno naglasiti jednostavne kratke haljine.

– Ako želite privući pažnju na leđa –

Birajte haljine s elementima koji se rijetko viđaju poput otvorenog kopčanja, dubokog izreza, čipke i sl. Ovakav tip haljine može biti elegantan, ali i zavodljiv. Već nekoliko sezona haljine s naglaskom na leđa su dosta popularne te ne bi trebao biti problem pronaći odgovarajuću.

– Ako želite naglasiti struk –

Ako želite naglasiti struk dobar izbor je remenje, ukrasi, steznjaci… Trebate birati šire haljine koje ćete stegnuti u struku ili haljine koje imaju ušitke, volane ili na bilo koji drugi način skreću pažnju na struk. Postoje brojne opcije koje na taj način privlače pažnju na struk.

– Ako želite privući pažnju na stražnjicu –

Haljine koje imaju detalje na bokovima privući će pažnju na vašu stražnjicu. To su uglavnom haljine dužine ispod koljena, bez velikog dekoltea. Naravno, na stražnjicu najviše pažnje privlače uske haljine, od tankih materijala.

– Haljina koja će istaknuti vaše grudi i dekolte –

Haljina koja naglašava grudi ne mora nužno imati veliki dekolte, nego posebne detalje na predjelu grudi. Ona može biti sječena ispod grudi, biti nabrana na tom području ili imati ružu ili neki sličan ukras. Dobro krojen dekolte može privući pozitivnu pažnju i odlično vam stajati čak i ako imate male grudi.

– Haljine koje u pravilu pašu svim oblicima tijela –

Ovo su haljine koje ne ističu ni jedan dio tijela posebno, a napravljene su tkao da pomalo prekrivaju velike bokove i trbuh. Idealne su za ponije osobe.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*