28 ožujka, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Danas počinje Fashion Week Zagreb by Kaufland

Raspored revija FWZ 2015 -f

Danas počinje Fashion Week Zagreb by Kaufland

Danas, već 12. godinu za redom, započinje FASHION WEEK ZAGREB powered by Kaufland, najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj koje vjerno iz sezone u sezonu, dva puta godišnje predstavlja domaće i strane kolekcije za slijedeću sezonu. Fashion Week Zagreb ove se godine održava u Green Gold Centru na Radničkoj cesti 59 te će posebno zadiviti, iznenaditi i impresionirati svojom kreativnošću, ali nadasve veseliti i opustiti svojom pozitivnom i ugodnom atmosferom koja će biti uljepšana predbožićnim raspoloženjem i ozračjem.

Osim potpuno nove lokacije, Fashion Week Zagreb donosi još jednu novost – riječ je o prijenosu uživo koje možete pratiti putem Generator TV-a, jednine internetske cjelodnevne televizije čiji se program sastoji od zabavnog sadržaja, glazbe, sporta i edukativnih emisija te putem Wall.hr portala. Televizija je kopija velikog ekrana na internetu, a zbog naprednih tehnoloških mogućnosti i jednostavnosti korištenja same aplikacije, gledatelji će se moći osjećati kao da se nalaze na licu mjesta. Prijenos koji počinje u 19 sati uz pomoć vrhunske produkcije i režije Genetator TV-a, gledateljima će omogućiti da dožive atmosferu prije revija, u backstageu, da čuju i vide što rade modni dizajneri i manekenke te doznaju tko se to sve od poznatih uzvanika našao uz samu pistu.

FWZ 2015

Revijalnu večer Fashion Weeka Zagreb senzacionalno će otvoriti zagrebačka dizajnerica Marina Lacković sa svojim brednom Larie, koja se u samo tri sezone prometnula u jednu od najpopularnijih modnih dizajnerica na domaćoj modnoj sceni. Njezin originalan dizajn i kolekcija „Byron“ S/S 2016 koja će uključivati i ekskluzivan odabir vjenčanica, zasigurno će opravdati titulu najomiljenije. Romantično, nerealno, nestvarno – tri su riječi koje obilježavaju kolekciju te kojima se dizajnerica vodila pri njenom stvaranju.

Drugu kolekciju za nadolazeću sezonu prikazat će Ana Kujundžić, članica tekstilne sekcije ULUPUH-a, poznata po svome radu s prirodnim materijalima. Svoje unikatne kolekcije uglavnom jakog kolorita, izrađuje doradom tkanina inovativnim tehnikama veza, printa i apliciranja. Modnu kritiku i struku već sezonama oduševljava svojim zanimljivim modnim promišljanjem, a ove je godine inspirirana modernim uzorkom cvjetova.

Zatim slijedi austrijska dizajnerica iz Beča Eva Poleschinski koja se već drugi put predstavlja zagrebačkoj publici, no svoje je kolekcije predstavila i na Mercedes-Benz Fashion Weeku u Berlinu te Indie Fashion Night u New Yorku, Parizu i Tokyju. Eva Poleschinski ima nevjerojatan smisao za miješanje materijala, individualnosti i ekstravagancije. Ona je perfekcionist koja će svoje usavršeno znanje u krojačkom svijetu imati prilike ponovno predstaviti na zagrebačkoj pisti.

U drugom dijelu večeri predstavit će se Simone Manojlović s kolekcijom namijenjenom ženama i muškarcima koji su odvažni, dominantni i žive svu punoću života. Prije samo nekoliko sezona njena kolekcija Silent po izboru prestižnog talijanskog Vogue bila je izabrana u 100 najboljih kolekcija svijeta, stoga ne čudi da mnogi nestrpljivo očekuju vidjeti novu kolekciju Simone Manojlović.

Slijedi je novo, ali pamtljivo ime na hrvatskoj modnoj sceni – Martina Kovač. Dizajnerica koja se već 15 godina bavi modom, proizašla je kao samostalni izlagač iz Profokusovog modnog projekta ill/est te će se po prvi predstaviti svojom samostalnom revijom na Fashion Weeku Zagreb.
Prvu večer FWZ-a predstavit će se i velika svjetska zvijezda kopenhaškog Fashion Weeka Stasia koja odijeva mnogobrojne danske i svjetske celebrityje poput Meryl Streep, Glenn Close i Birgitte Hjort Sørensen. Marka Stasia poznata je danska couture kompanija, koja više od tri desetljeća odijeva mladenke, kraljevski krug slavnih osoba i mnoga poznata lica, no uz couture odjevne komade, kreiraju i ready-to-wear liniju pod imenom Lace by Stasia.

Večer će zatvoriti BAGS by Kristina Fazinić, s must have torbama, ovaj put inspiriranim njezinom Korčulom.  Fotografkinja  već više od tri godine očarava ljubitelje mode svojim kožnatim torbama, posebnim po Kristininim fotografijama s dalmatinskim motivima.