18 travnja, 2024

Moda

Moda za djevojke koje kreiraju modne trendove.

Kako da održite nov izgled kupaćeg kostima

Slana voda, klor, sunce ili gruba plaža mogu uništiti vaš kupaći kostim prije nego što očekujete...

Kako da održite nov izgled kupaćeg kostima

Slana voda, klor, sunce ili gruba plaža mogu uništiti vaš kupaći kostim prije nego što očekujete, ali s nekim osnovnim pravilima održavanja vaš kupaći kostim može izgledati novo i nekoliko sezona. Ispod su savjeti kako da održite boju, elasticitet i čvrstoću kupaćeg.

-1- Nanesite kreme prije oblačenja kupaćeg kostima. Ako čekate plažu da nanesete zaštitnu kremu ili ulje vjerojatno će na kupaćem kostimu ostati mrlje, a to zahtjeva jače deterdžente za čišćenje. Nanesite proizvode za sunčanje bar 15-tak minuta prije oblačenja kupaćeg kostima.

-2- Pazite gdje sjedate. Grube protuklizne pločice uz bazen ili betonski mol mogu oštetiti vaš kupaći i mucice na kupaćem kostimu će nastati prije nego što primijetite da vam je podloga neudobna. Zbog toga sjedajte isključivo na ručnik ili spužvastu podlogu.

-3- Isperite ga na kraju dana. Stavite na sušenje, ali u hlad i to na ravnu podlogu, a ne na jako sunce i ne na štrik da se ne isteže.

-4- Povremeno ga operite u deterdžentu, ali nemojte ga trpati u perilicu s ručnicima. Umjesto toga napunite umivaonik hladnom vodom, dodajte nježnog tekućeg sredstva za pranje, koje čuva boju i elastičnost tkanina. Ostavite 5-10  minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

-5- Kupaći sušite na vodoravnoj podlozi.

Nemojte ga vješati jer će se istegnuti. Kod sušenja u sušilici mogao bi se skupiti.

-6- Mijenjajte kupaći kostim. To može zvučati kao izlika za novi šoping, ali bilo bi dobro da nakon jednog nošenja kupaćem date 24-satnu pauzu prije nego što ga ponovno obučete.