Kako da održite nov izgled kupaćeg kostima

17 kolovoza, 2020 0 By Moda

Kako da održite nov izgled kupaćeg kostima

Slana voda, klor, sunce ili gruba plaža mogu uništiti vaš kupaći kostim prije nego što očekujete, ali s nekim osnovnim pravilima održavanja vaš kupaći kostim može izgledati novo i nekoliko sezona. Ispod su savjeti kako da održite boju, elasticitet i čvrstoću kupaćeg.

-1- Nanesite kreme prije oblačenja kupaćeg kostima. Ako čekate plažu da nanesete zaštitnu kremu ili ulje vjerojatno će na kupaćem kostimu ostati mrlje, a to zahtjeva jače deterdžente za čišćenje. Nanesite proizvode za sunčanje bar 15-tak minuta prije oblačenja kupaćeg kostima.

-2- Pazite gdje sjedate. Grube protuklizne pločice uz bazen ili betonski mol mogu oštetiti vaš kupaći i mucice na kupaćem kostimu će nastati prije nego što primijetite da vam je podloga neudobna. Zbog toga sjedajte isključivo na ručnik ili spužvastu podlogu.

-3- Isperite ga na kraju dana. Stavite na sušenje, ali u hlad i to na ravnu podlogu, a ne na jako sunce i ne na štrik da se ne isteže.

-4- Povremeno ga operite, ali nemojte ga trpati u perilicu s ručnicima. Umjesto toga napunite umivaonik hladnom vodom, dodajte nježnog tekućeg sredstva za pranje, koje čuva boju i elastičnost tkanina. Ostavite 5-10  minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

-5- Kupaći sušite na vodoravnoj podlozi.

-6- Mijenjajte kupaći kostim. To može zvučati kao izlika za novi šoping, ali bilo bi dobro da nakon jednog nošenja kupaćem date 24-satnu pauzu prije nego što ga ponovno obučete.