Kako da postanete prekrasni u 14 koraka

Kako da postanete prekrasni u 14 koraka

Želite li postati prekrasni radi sebe ili radi nekog posebnog, nije važno. Važno je da ste spremni za promjenu i da želite raditi na sebi. Ispod je 14 ključnih koraka u tom procesu.

1.    Dobra higijena je nužna. Ovaj korak je važan i nemojte ga preskakati. Tuširajte se jedanput dnevno, nanesite dezodorans, perite zube dvaput dnevno ili češće, koristite vodice za ispiranje usta i redovito perite kosu.

2.    Uvijek mirišite lijepo. To uključuje tuširanje, nanošenje dezodoransa i parfema, ali i mirisnu odjeću, cipele, torbu, pa čak i knjige ako idete u školu ili papire ako radite. Ukoliko netko posudi vašu knjigu ili bilježnicu trebala bi mirisati lijepo, a ne poput starog papira.

3.    Koristite ogledalo. Kada izlazite iz stana, ali i nakon marende pogledajte se u ogledalo i provjerite jeste li čisti, da nemate ništa oko usta, na zubima ili mrlje od hrane na odjeći.

4.    Budite uredni i izgledajte čisto. Nije bitno koliko bili čisti, ako vam je odjeća neuredna i izgužvana, izrast na kosi velik, imate perut ili pohabane cipele, nećete izgledati čisto i uredno.

5.    Smiješite se. Ako je potrebno vježbajte svoj najljepši osmijeh pred ogledalom, ali uvijek se smiješite. Smijehom možete pokazati i kada ste ljuti, tužni, preplašeni, pa čak i kad vas boli.

6.    Našminkajte oči. Pronađite boju koja vam odgovara i istaknite prirodnu ljepotu vaših očiju olovkom, tušem, sjenilom i maskarom.

7.    Birajte udobnu, a ne šlampavu odjeću. Udobna odjeća može biti moderna. Nosite ono u čemu se osjećate udobno, ali i u čemu izgledate dobro.

8.    Smanjite tonalitet glasa. Zbog čega? Zbog toga što visoki tonovi iritiraju uši. Ne trebate govoriti kao spiker, nego kao osoba koja ima nešto prekrasno reći, a ne kao djevojka koja ima histerični ispad.

9.    Budite samopouzdani. Ako ste slijedili sve korake do sada vjerojatno se već osjećate dobro u svojoj koži, ali uvijek radite na samopouzdanju. S niskim samopouzdanjem oko sebe vežete ljude koji vas žele iskoristiti ili druge ljude koji imaju nisko samopouzdanje i uvlačite se u krug niskog samopouzdanja. Volite sebe i nemojte se sramiti toga što se volite.

10.    Uvijek zadržite smisao za humor. Nemojte ništa shvaćati previše ozbiljno. Čak i ako nešto želite nekome reći, napravite to privatno, a u javnosti pustite sve da prođe pokraj vas..

11.    Prekrijte svoje mane. Npr. ako rokćete ili hihoćete dok se smijete, naučite da to ne radite. Istražite svoje loše osobine i pokušajte ih neutralizirati.

12.    Budite tajanstveni. Nemojte ni s kim dijeliti previše o sebi. Čak ni s najboljim prijateljima. Svoje mane rješavajte sami sa sobom u svojoj privatnosti kako biste mogli zablistati u javnosti.

13.    Budite malo razmaženi. Očekujte da se drugi prema vama ponašaju dobro i nemojte pristajati na manje.

14.    Radite na sebi. Zdravo se hranite, budite u formi, budite energični i zainteresirani za svijet oko sebe.


Komentari

Odgovori

*