Značenje moderne ružičaste boje

      Nema komentara na Značenje moderne ružičaste boje

Značenje moderne ružičaste boje

Značenje moderne ružičaste boje

Ružičasta boja ubraja se u najmodernije boje za ovu sezonu, međutim, nije samo moda ono zbog čega će je mnoge žene nositi.

Ružičasta boja predstavlja bezuvjetnu ljubav i suosjećanje. Odnosi se na potpunu podršku i razumijevanje. Kao kombinacija bijele i crvene ružičasta u sebi spaja značenje strastvene  crvene, kao i potencijale bijele. Bijela čistoća ublažava do prave mjere crvenu energiju.

Ružičasta boja je ženstvena i romantična. Vrlo je intimna i brižljiva, s nježnom ljubavnom energijom.

Ružičasta boja se često povezuje s intuicijom i empatijom, a u psihološkom smislu simbolizira nadu.

Ružičasta boja umiruje, ublažava osjećaj ljutnje, agresije, ljubomore, usamljenosti i osjećaja odbijanja. Sve jake negativne emocije mogu se liječiti ružičastom. Ružičasta uvijek ima umirujući učinak, te kreira psihološki opuštenu atmosferu.

Ipak, s ružičastom bojom budite oprezni. Nemojte bojiti u ružičasto prostorije u kojima dugo boravite, jer ona djeluje umirujuće određeno vrijeme, a nakon toga dolazi do izražaja njena crvena strana te počinje stvarati nervozu i anksioznost.

Osobe koje vole i često nose ružičastu odjeću uglavnom su prijateljski raspoložene. Treba im tuđe divljenje i poštovanje, ali nikad nisu nametljive. Blage su i uvijek upotrebljavaju riječi hvala, molim i  oprosti.

Ružičasta boja signalizira dobro zdravlje i optimizam, pa se često upotrebljava izreka: „Gleda na svijet kroz ružičaste naočale“, za osobe koje imaju jako optimističan i pozitivan pogled na svijet.

Obično ružičasta budi djetinje osjećaje u nama, pa u svome negativnom kontekstu može predstavljati nedostatak volje, nedostatak samopouzdanja i povećanu potrebu za tuđim odobravanjem, pa će kombiniranje ružičaste s tamnijim bojama poput modre, tamno zelene, crne i sive dodati snagu i profinjenost ružičastoj.

Značenje moderne ružičaste boje

Odgovori

*