Kako pronaći prave sunčane naočale

Kako pronaći prave sunčane naočale

Kada se radi o odabiru sunčanih naočala, one se ne biraju po standardnoj veličini poput odjeće.  Zbog toga je izbor sunčanih naočala kompleksan proces u kojem morate uzeti u obzir kvalitetu naočala, modu, svoj oblik lica i veličinu.

-1- Usredotočite se na oblik lica

Ako imate ovalno lice vjerojatno možete nositi naočale svih oblika, ali ćete morati obratiti pažnju na veličinu. Što manju glavu imate, to bi i naočale trebale biti manje, i obrnuto.

Ako imate okruglo lice birajte naočale pravokutnog oblika, jer će one kreirati duži profil.  Ako imate kockasto lice birajte naočale ovalnih linija koje će ublažiti vaše lice.

-2- Nemojte se bojati klasike

Baš kao što mala crna haljina odgovara većini situacija, tako i klasični oblici koji nisu apsolutno u trendu često pristaju najbolje.

-3- Neka vam naočale dobro stoje.

Kada stavite naočale one bi vam na nosu trebale savršeno sjedati, bez osjećaja da vam spadaju, da su pomaknute prema gore/dolje ili velike. Više gledajte udobnost nego trendove. Ako vam ne stoje na nosu dobro, ne mogu vam ni “stajati” dobro.

-4- Zabavite se.

Naočale su odličan način da upotpunite svoj stil, pa se nemojte bojati isprobati najnovije trendove koji odskaču od klasike.

-5- Zavirite u prošlost.

Vintage stil je jako popularan, pa pogledajte i retro oblike.


Komentari

Odgovori

*