Dobar IZGLED NAKON 50-te godine – najvažnija modna pravila

Diane Lane (57.god) i njena 22-godišnja kćerka

Dobar izgled nakon 50-te godine – najvažnija modna pravila

Nikakva šminka, ni odjeća  ne može pomoći da netko izgleda dobro ukoliko zaboravlja na osnove brige o izgledu. Zbog toga, bez obzira na modne trendove, za dobar izgled nakon pedesete godine najvažnija stvar je nastaviti brinuti o izgledu, održavati osnove higijene i zdravlja.

Ali da biste nastavili izgledati dobro i nakon pedesete vjerojatno se pitate kako nastaviti pratiti modu nakon što ste prešli pedesetu godinu i trebate li uopće više pratiti modu?! Iako će mnogi savjetovati nemojte ovo, ono nije za vas, najjednostavniji savjet je isti kao i curama s 20, nosite ono u čemu se osjećate dobro, a modu prilagodite svojoj osobnosti i figuri kako biste istaknuli ono najljepše na sebi, a prekrili nedostatke.

Ispod ćemo navesti neka modna pravila koja općenito vrijede za žene starije od 50, ali ćete ih naravno ovisno o svome karakteru i obliku tijela prilagoditi sebi.

-1- Svaka žena stari individualno, trebate cijeniti svoju individualnost

Iako je “žene preko pedeset” određena kategorija, nemojte se ukalupiti. Cijenite svoju individualnost i budite svoji.

-2- Nemojte se fokusirati na “skrivanje pojedinih dijelova tijela” nego na stil

Ako se previše fokusirate na ono što trebate sakriti, izgubit ćete mnogo dragocjene energije koju ste mogli upotrijebiti za isticanje onog što volite i stvaranje osobnog stila.

-3- Prihvatite zdrav životni stil

Zdravlje je krucijalna stvar. S pedeset se mnogima pojavljuju određene zdravstvene tegobe, ali dobra stvar je da ih pravilnom prehranom i uz malo tjelovježbe možete prevenirati. Nema te odjeće koja može kompenzirati bolove u leđima i loše držanje.

-4- Izbjegavajte opsesije

Mnoge žene toliko se fokusiraju na neki dio tijela da im to postaje najvažnije točka njihovog izgleda, dok ne primjećuju sve drugo što zbog toga zanemaruju. Bez obzira trebate li izgubiti 5 kg, sakriti opušteni trbuh, prekriti podočnjake ili sijede, od svega toga važniji je ukupni dojam i na to se usredotočite.

-5-Pratite trendove

Bez obzira na dob i težinu ako želite izgledati dobro trebate pratiti trendove. Naravno, kao ste već izgradili svoj stil, točno znate što vam najbolje pristaje, teže ćete posegnuti za pomodnim komadima, ali za svaku sezonu nabavite ih bar nekoliko.

-6- Savršenost vas postarava

Savršeno dotjerana frizura, puno šminke uredno ispeglana košulja ili kombinezon znaju vas postarati. Malo ležernosti je dobrodošlo u svakoj dobi i svakom stilu.

-7- Držite se podalje od prsluka i flis jakni

Ako postoje neki predmeti koji postaruju osobu to su proštepani prsluci i flis jakne. Flis jakne i prsluci odličan su izbor za rad u vrtu, međutim, iz nekog nepoznatog razloga kako osobe stare nose ih u sve više prilika i sve češće. Radije odaberite veste, džempere ili kaputiće koji će djelovati mnogo mlađahnije. Može vam se činiti kako su prsluci multifunkcionalni, ali nisu. Možda kada se jednom vrate u neke trendove za mlađe osobe postanu prikladni i za druge prilike, ali za sada ih nosite samo namjenski za rad u vrtu.

-8- Sakrijte elastične vezice na hlačama

Hlače s rastezljivim strukom vrlo su privlačne jer su udobne, ali ovo je kućna odjeća, a ako je nosite za druge prilike tada gornjim dijelom majice ili trenirke prekrijte elastični struk i vezicu. Donje dijelove trenirki zamijenite tajacima. To puno modernija kombinacija.

-9- Pronađite modne uzore u zvijezdama svoje dobi

Kao biste riješili vlastitu dilemu je li nešto prikladno za vašu dob ili nije pronađite neku poznatu osobu slične dobi kao vi, pa pratite što nosi. Naravno da nećete kopirati nečiji look, ali vam nečiji izgled može poslužiti kao inspiracija kod odabira odjeće.

-10- Budite svjesni društvenih čekivanja

Unaprijed trebate znati kako postoje određena društvena očekivanja po pitanju odijevanja žena preko 50 godina. Ne možete očekivati kako ćete se odijevati mlađahno i moderno, a da nećete privlačiti pažnju. Naravno, to nije u redu i treba mijenjati društvenu svijest. Ali ako unaprijed znate da neće svima vaša moderna odjeća odgovarati, te osvijestite sami sebi da vas za to neće biti ni briga lakše ćete se nositi s komentarima i pogledima, jer ćete biti sami sa sobom zadovoljni.


Komentari

Odgovori

*