Najvažnija modna pravila dobrog izgleda nakon 50-te godine

Diane Lane (56.god) i njena 22-godišnja kćerka

Najvažnija modna pravila dobrog izgleda nakon 50-te godine

Nikakva šminka, ni odjeća  ne može pomoći da netko izgleda dobro ukoliko zaboravlja na osnove brige o izgledu.

Kako nastaviti pratiti modu nakon što ste prešli pedesetu godinu?! Iako će mnogi savjetovati nemojte ovo, ono nije za vas, najjednostavniji savjet je isti kao i curama s 20, nosite ono u čemu se osjećate dobro, a modu prilagodite svojoj osobnosti i figuri kako biste istaknuli ono najljepše na sebi, a prekrili nedostatke.

Ispod ćemo navesti neka modna pravila koja općenito vrijede za žene starije od 50, ali ćete ih naravno ovisno o svome karakteru i obliku tijela prilagoditi sebi.

-1- Svaka žena stari individualno, trebate cijeniti svoju individualnost

Iako je “žene preko pedeset” određena kategorija, nemojte se ukalupiti. Cijenite svoju individualnost i budite svoji.

-2- Nemojte se fokusirati na “skrivanje pojedinih dijelova tijela” nego na stil

Ako se previše fokusirate na ono što trebate sakriti, izgubit ćete mnogo dragocjene energije koju ste mogli upotrijebiti za isticanje onog to volite i stvaranje osobnog stila.

-3- Prihvatite zdrav životni stil

Zdravlje je krucijalna stvar. S pedeset se mnogima pojavljuju određene zdravstvene tegobe, ali dobra stvar je da ih pravilnom prehranom i uz malo tjelovježbe možete prevenirati. Nema te odjeće koja može kompenzirati bolove u leđima i loše držanje.

-4- Izbjegavajte opsesije

Mnoge žene toliko se fokusiraju na neki dio tijela da im to postaje najvažnije točka njihovog izgleda, dok ne primjećuju sve drugo što zbog toga zanemaruju. Bez obzira trebate li izgubiti 5 kg, sakriti opušteni trbuh, prekriti podočnjake ili sijede, od svega toga važniji je ukupni dojam i na to se usredotočite.

-5-Pratite trendove

Bez obzira na dob i težinu ako želite izgledati dobro trebate pratiti trendove. Naravno, kao ste već izgradili svoj stil, točno znate što vam najbolje pristaje, teže ćete posegnuti za pomodnim komadima, ali za svaku sezonu nabavite ih bar nekoliko.

-6- Savršenost vas postarava

Savršeno dotjerana frizura, puno šminke uredno ispeglana košulja ili kombinezon znaju vas postarati. Malo ležernosti je dobrodošlo u svakoj dobi i svakom stilu.

Ostavite komentar

*