Što odjenuti na posao kada ne znate kako se trebate odjenuti

Što odjenuti na posao kada ne znate kako se trebate odjenuti

U nekim poduzećima postoje pravila poslovnog odijevanja. Možda i ne postoji definiran kodeks, ali je stvorena navika odijevanja u određenom stilu. S druge strane u mnogim poduzećima odijevanje je jako individualno, bez ikakvih sugestija od nadređenih ili kolega.

Obično vrijedi pravilo, da ako ne znate kako se odjenuti na posao, promatrate kako se odijeva žena na najvišoj poziciji u vašem odjelu i slijedite njen primjer, osim naravno, ako ona ima jako loš ukus.

Odijevati se za posao kada ne znate kako biste se trebali odijevati može voditi do mnogih promašaja, pa čak i stagniranja u karijeri, jer ono što se vama čini prikladnim, možda je vašim šefovima neprimjereno. Stoga je u ovakvim situacijama najbolje držati se neutralnih kombinacija, u kojima ćete izgledati opušteno, a ipak poslovno i ozbiljno. Ispod navodimo nekoliko kombinacija koje bi trebale biti primjerene za većinu radnih mjesta na kojima ne postoji pisani (ili nepisani) pravilnik odijevanja i koja ne zahtijevaju odijela.

Boje ćete birati ovisno o radnom okruženju i svome karakteru.

Hlače, suknja ili haljina i vesta u bojama koje se slažu

Ako ne znate kakav se kodeks odijevanja očekuje, trik je da obučete nešto što se može podvući i pod jedno i drugo, i pod elegantan i ležeran stil.

Crne hlače i neutralna majica

Crne poslovno – elegantne hlače i neutralnija majica uvijek su dobitna kombinacija, jer su hlače poslovne i elegantne, a s druge strane majica će djelovati opuštenije ukoliko se očekuje opušten stil.

Klasična košulja na suknju ili hlače

S košuljom ne možete pogriješiti, a ovisno o vlastitom stilu odabrat ćete neku veseliju i živahniju ili neutralnu.

Elegantnije majice na tamne traperice

Ukoliko ste naviknuli na traperice i opušteni stil, sigurno vam prijelaz u poslovni svijet neće biti lagan. Za takve situacije idealne su tamne, posebno crne traperice i neutralna košulja, ali na elegantniju košulju i plave traperice mogu biti dobar odabir.

Suknju midi dužine na neutralnu majicu ili košulju

Odlučite se za modernu suknju u neutralnoj nijansi i prispjeli ste za gotovo svaku poslovnu situaciju.

Neutralne haljine midi dužine

Kod nošenja haljina na posao dozvoljeni su eksperimenti s uzorcima i bojama, samo obratite pažnju da ne budu previše kratke ili izazovnog dekoltea.