Kako izgledati kao milijun dolara kada imate samo par stotina kuna u džepu

Kako izgledati kao milijun dolara kada imate samo par stotina kuna u džepu

Lako je promatrati modne trendove i ocjenjivati što nam se sviđa, a što ne na manekenkama i modelima, ali ovih dana, pravi je izazov pronaći odjeću koja traje u terminima stila i kvalitete. Ipak, ako znate osnove i to je moguće.

Za početak morate dobro poznavati sebe i svoju veličinu. Budući da se krojevi razlikuju od marke do marke neke će vam bolje odgovarati od drugih. Isprobavajte odjeću dok ne pronađete brend čije će veličine pristajati vašem obliku tijela.

Također, isplati se biti praktičan. Kupiti olovka suknju ili dječački sako ove sezone je skup trošak. Jako su moderni, a njihove cijene visoke. Radije kupite suknju koja nije apsolutno u trendu, nešto širu i lepršaviju. Jeftinije ćete proći, a izdržat će do ljeta jer je udobnija, s druge strane mnogo bolje pristaje većini žena.

Jednako tako pri kupnji majica važnije je da su kvalitetne, da se u njima ne znojite nego da su moderne i skupe. Stoga na majicama ne vrijedi gledati cijenu i trendove, nego sastav.

Iako se dugo vremena smatralo da se na torbama i cipelama ne može štedjeti i da ih se kupuje neutralne, za nekoliko sezona, danas vrijedi malo korigirati stav. Morate prihvatiti činjenicu da vaše cipele ili torba neće trajati nekoliko godina nego tek jednu sezonu, jer će već sljedeće biti demode. Kada birate torbe i cipele, birajte moderne, kvalitetne i udobne, radije nego dizajnerske skupe cipele. Na cipelama i torbi će se ove godine prepoznati koliko slijedite trendove i znate li što je moderno.

Nakit i modni dodaci su jednako bitni. Ipak, kod njih možete proći vrlo jeftino, a pravi nakit će učiniti vašu garderobu modernom.

Traperice ove sezone ne morate kupovati. Kada je jeans u pitanju trendovi su malo podivljali. Izvucite iz spremišta traperice koje su očuvane i u kojima se dobro osjećate, jer moderno je sve, od uskih hlača, do trepez i širokih nogavica. Neki predlažu poderane traperice, drugi traperice u boji, a treći dječački look. Zaključak bi bio da nosite traperice koje imate.

Jednako je i s kaputom. Od krzna, do kašmira, dugih i kratkih kaputa, s velikim kragnama, nabranih, strogih linija, vojničkog looka, damske pelerine… moderni su svi kaputi i jakne. Svoj omiljeni stari kaput ili jaknu dajte na kemijsko čišćenje i ove sezone ih možete ponovo nositi uz, recimo, moderan novi šal ili remen.

Reklo bi se kako se ove sezone ključ modernog izgleda krije u modnim dodacima. Za temeljne odjevne predmete je bitno da su udobni, od zdravih materijala, a po dodacima i nakitu će se prepoznati koliko ste u trendu.


Komentari

Odgovori

*