Što vaš ormar govori o vama

17 prosinca, 2020 0 By Moda

Što vaš ormar govori o vama

Što vaš ormar govori o vama

Neki kažu da odijelo ne čini čovjeka, dok drugi tvrde suprotno. Bez obzira s  kojom se teorijom složili bit će zanimljivo pročitati što kažu stručnjaci o povezanosti ormara i percepcije problema.

Ako:

 – Zadržavate svaki komad odjeće koji ste ikad imali –

Vjerojatno ste vrlo vezani uz prošlost i teško zaboravljate, te stvari u vašem ormaru imaju manju sentimentalnu vrijednost nego mislite.

Razmislite o zlatnom pravilu ormara svaki put kada kupite nešto novo, bacite nešto staro.

– Nosite uglavnom neutralne boje i nemate puno modnih dodataka –

Vjerojatno često zaglavite i u psihološkoj rutini jer smatrate kako je ugodnije živjeti tako nego se uzdrmavati novim događajima. Možda se i bojite skrenuti pozornost na sebe.

Razmislite o odstupanju od rutine, najprije u sitnicama kako biste kreirali malo osjećaja uzbuđenosti za svoj mozak. Razveselite se nečim, čak i ako znate da to nećete često nositi.

– Odijevate za broj veću odjeću nego vam treba –

Vjerojatno vidite svoje tijelo drugačije nego što jest ili kao odraz onoga kakvo je nekad bilo.

Bilo bi dobro voditi sa sobom iskrenog prijatelja u kupovinu kako bi vam pomogao odrediti što vam stoji. Pokušajte ignorirati nisko samopouzdanje i kupovati odjeću koja vam zaista odgovara, a ne veću.

– Ponekad vam kažu da ste odjeveni neprimjereno ili previše seksi –

Vjerojatno mislite kako je ista odjeća prikladna za svaku priliku, npr. za večernji izlazak i za obiteljski roštilj ili ste u potrazi za pogrešnom vrstom pozornosti.

Razmislite o slici koju želite projicirati o sebi u danim situacijama te odaberite odjeću koja se manje razlikuje od onih oko vas.

 – Birate mlađahnu ili odjeću koja vas postarava –

Vjerojatno postoji jaz između godina i onoga kako se osjećate.

Razmislite o biranju odjeće prema ciljevima koje želite postići pri nekom susretu, a ne prema tome koliko ste svijeta vidjeli ili kako se negdje drugo odijeva. U slobodno vrijeme možete nastaviti nositi ono što želite.

– Uvijek ste u radnoj odjeći –

Vjerojatno svoje samopouzdanje i vrijednost temeljite na onome što radite.

Trebali biste naučiti prepoznavati i ostale talente izvan posla.

– Puni ste odjeće s dizajnerskim logom –

Vjerojatno mislite kako trebate pokazati koliko ste bogati da bi vas drugi bolje tretirali.

Vježbajte građenje odnosa s drugima temeljenih na važnijim vrijednostima od novca i pokušajte postići da cijene vas, a ne dizajnerske etikete.